Paula Badosa, una de les grans atraccions del II torneig Internacional femení del Club Tennis la Bisbal, va debutar ahir amb victòria (5-7 i 2-6) davant la ucraniana Valeriya Strakhova. La begurenca, guanyadora de Roland Garros junior fa dos anys, tindrà com a rival en la següent ronda la japonesa Mayo Hibi, sisena favorita del quadre, que ahir es va desfer de Carolina Alves. La primera jornada de la fase final, amb 16 partits programats, va atraure molt públic a les instal·lacions del club empordanès.

L'altra gironina del quadre final, Marina Bassols, que participava al torneig gràcies a una invitació (Wild Card) de la organització, va quedar fora dels vuitens de final en caure a mans de l'aragonesa Irene Burillo, subcampiona del torneig l'any passat. Com la gironina, també havia entrat en el quadre gran gràcies a una invitació dels organitzadors.

De la jornada d'ahir també en cal destacar els triomfs de Georgina Garcia sobre Paula Arias (4-6 i 6-7); María Teresa Torro-Flor contra Cristina Bucsa (1-6 i 0-6); Olga Saez sobre Shilin Xu (6-0 i 6-4) i Estrella Cabeza-Candela contra Olesya Pervushina (3-6 i 3-6).

El torneig internacional de tennis femení de la Bisbal ha augmentat en aquesta seva segona edició la dotació de premis, elevant-los fins als 25.000 dòlars (uns 23.000 euros).