Un gol d'Uri Santos al minut 64 de partit serveix perquè l'Olot tingui avantatge a l'eliminatòria de campions per pujar a Segona B, un objectiu que poden complir el proper diumenge al Municipal olotí. Els de Calderé, que han fet un magnífic partit en defensa i on ha destacat la figura del porter Ginard, no encaixen davant un Sporting molt intens i ofensiu i tiren d'ofici per agafar avantatge de cara el partit de tornada.

El filial de l'Sporting de Gijón ha portat el ritme del partit des del principi, tenint la possessió, no baixant la intensitat en cap moment i ofegant la sortida de pilota de l'Olot. No obstant, ha estat l'equip de Calderé el primer en avisar en una claríssima ocasió de Marc Mas al minut 3 de partit. El davanter silenc ha rematat, a boca de canó, una gran centrada de Blázquez des de la banda dreta, però la pilota ha sortit fregant el pal de la porteria defensada per Dani. Ha estat la única ocasió dels garrotxins en els primers 45 minuts. La pressió dels asturians no deixava als gironins enllaçar jugades i això feia que fos l'Sporting l'equip que arribaria amb més perill a les immediacions de Ginard. El porter balear de l'Olot ha tret una gran mà per evitar el gol de Claudio al minut 16 de partit. El mateix futbolista gaudiria de dos xuts més que sortien fora per molt poc. No obstant, el domini asturià no es reflectia en clares ocasions de gol, a excepció de la de Claudio, davant un Olot que amb prou feines podia creuar amb perill el mig del camp i trobar a Marc Mas, gairebé inèdit al primer temps.

A la segona meitat el partit ha seguit la mateixa tònica, amb un Sporting de Gijón dominant, tot i que els de Calderé no estaven patint tant en defensa i aconseguien enllaçar més passades i allargar les accions ofensives. Al minut 57, Ginard, el millor jugador de l'Olot, aturava amb problemes el primer xut del segon temps. Poc després, els de la Garrotxa trobaven el gran premi gràcies a l'oportunisme d'Uri Santos. Centrada lateral de Blázquez, error molt greu d'un central local que no encertava a rebutjar la pilota, que acabava als peus d'Uri Santos, que definia en l'u contra u davant el porter Dani. Oportunisme de l'olotí per decantar lleugerament l'eliminatòria a favor dels garrotxins.

Des d'aleshores i fins el moment, el magnífic partit dels olotins en defensa s'ha fet encara més evident davant l'empenta dels asturians, que ha estat un continu en els últims 20 minuts del partit d'anada de l'eliminatòria de campions per pujar a Segona B. L'equip de Ramon Maria Calderé ha defensat amb contundència a l'atac posicional dels asturians, que ho provaven amb xuts de lluny o centrades laterals, i entre els jugadors de camp i el porter Ginard han allunyat qualsevol opció del filial sportinguista per igualar el partit.

SPORTING B: Dani, Cifre, Juan Rodríguez, Víctor, Cordero, Cristian (Ramón, min. 85), Nacho, Jaime (Pedro, min. 60), Isma Cerro (Rubén, min. 68), Claudio i Pablo.

OLOT: Ginard, Blázquez? (Blázquez, min. 86), Escudero, Jose, Micaló, Abel Solé, Roger Vidal, Héctor, Tito Malagón (Dembo, min. 80), Uri Santos (Sergio Álvarez, min. 89) i Marc Mas.

GOLS: 0-1, min.64, Uri Santos.

Àrbitre: Casanova Cudeiro. Va amonestar amb targeta groga a Juan Rodríguez i Nacho (Sporting) i Micaló, Hèctor Simon, Abel Solé, Dembo i Ginard (Olot).

ESTADI: Ciutat Esportiva de Mareo, Gijón.