El director esportiu de sempre de l'Uni Girona, Pere Puig, està acostumat a treure petroli en les seves apostes per jugadores que, per un motiu o un altre, no entren en els plans del Perfumerías Avenida o dels grans clubs de Rússia, Turquia i de moltes altres lligues europees. Així, a Girona varen arribar Angel Robinson, quan només tenia un any d'experiència professional a Portugal; Ify Ibekwe, que no havia acabat una temporada completa enlloc; Chelsea Gray, que havia tornat a jugar al Maccabi Rishon després de superar la seva greu lesió amb Duke; Krisi Givens, que va pica pedra un munt d'anys lluny dels focus de l'Eurolliga; Coulibaly, Monroe, Toch Sarr, Kuktiene, Houston, Bravard... I, aquest estiu, Puig encara tindrà més feina. «Serà una mica més complicat que en els últims anys en els quals, com a mínim, sempre es quedava Jordana i, encara que fitxéssim noves estrangeres, la Noe servia de nexe d'unió entre la manera de treballar del club i les cares noves», explica el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, que des de fa dies ja tenia clar que Noemí Jordana (retirada), Haley Peters (Lió), Leo Rodríguez (Wisla Cracòvia) i Ainhoa López no continuarien a Fontajau a les quals ara s´han afegit Ify Ibekwe (apunta al bàsquet turc), Mima Coulibaly, amb moltes ofertes especialment en el bàsquet francès, i la grega Artemis Spanou. Cap d´ells jugarà la temporada vinent a Fontajau. «Estem treballant bé, tenim algunes operacions ben encarrilades i segur que acabem fent un equip competitiu dins de les nostres possibilitats econòmiques», explica Pere Puig, que, de la plantilla que ha quedat aquesta temporada subcampiona de Lliga i Copa, en podrà renovar, com a màxim, tres jugadores.

La de Rosó Buch, que sense Jordana haurà d'agafar més protagonisme dins i fora de la pista, i de la jove Helena Oma estan ben encarrilades. S'haurien de tancar aquesta mateixa setmana, igual que la del tècnic Èric Surís, mentre que la continuïtat de Kristina Alminaite està pendent de com encaixarà l'Uni un joc interior que ha perdut Peters, Spanou i Coulibaly. Així, Buch, Oma i, potser, Alminaite seran les úniques cares conegudes per al públic de Fontajau la temporada vinent. La resta, totes noves.

La desmembració de l´equip subcampió de Lliga i Copa, que ja va tenir un precedent amb la marxa de Sofia Silva al Galatasaray a mitja temporada, va començar amb Ainhoa López. L´escorta barcelonina va firmar un contracte per a dues temporades a l´estiu, l´única jugadora de la plantilla un acord per més d´un any, amb l´aval de la seva joventut i del talent que havia demostrat tant amb el Sant Adrià com en les categoreis inferiors de la selecció espanyola. Al llarg de la temporada, però, Ainhoa López no ha aconseguit gua­nyar-se mai la confiança d´Èric Surís. Veient el seu poc protagonisme, Ainhoa López ja va demanar fa mesos rescindir el segon any del contracte.

A la no continuïtat d´Ainhoa López va arribar la constatació que Jordana, aquest cop, deia la veritat sobre la seva retirada. La capitana ha canviat les pistes per les aules per fer de mestra d´educació especial. I el final de lliga ha acabat de fer la resta: Haley Peters al Lió, Leo Rodríguez al Wisla Cracòvia, Ify Ibekwe al potent bàsquet turc, Coulibaly amb un munt d´ofertes a França, Spanaou amb el seu cicle a Fontajau vist com a acabat per part de les dues parts... La renovació serà molt gran. L´Uni hauria volgut quedar-se a algunes d´aquestes jugadores i altres no. Però, ara, Pere Puig i la resta de gent del club haurà de sorprendre de nou fitxant dues molt bones interiors, una base de primer nivell... «Segur que acabem fent un equip competitiu», reitera Puig.