La lluita per les dues places que donen accés directe a l'Europa League la propera temporada, la cinquena i la sisena de taula, era l'altre al·licient de la darrera jornada, a més del títol en joc. Tres equips per a dos llocs. Athlètic Club, Vila-Real i Reial Societat pretenien classificar-se per l'Europa League i no haver d'esperar a la resolució de la final de Copa del Rei, entre l'Alabès i el Barça en què si guanyen els blaugrana el setè classificat a la Lliga tindria accés a les rondes prèvies de la competició europea.

La jornada va començar amb el Vila-real en cinquena posició, depenent d'ell mateix, l'Athletic Club sisè i la Reial Societat setè, empatat a punts amb els bilbains. Vila-real jugava a Mestalla, Athletic al Calderón i la Reial Societat davant el Celta a Balaídos. El Vila-real va fer la seva feina i va aconseguir imposar-se a un València desdibuixat, que acomiadava Voro com a tècnic del primer equip, i ja al primer minut obria el marcador, per acabar imposant-se per 1-3 i assegurar-se d'aquesta manera la cinquena posició.

Més distreta va ser la lluita per la sisena, que no es va resoldre fins a l'última jugada del partit entre el Celta i la Reial Societat. L'Athletic Club, desbordat al Calderón per un Atlètic de Madrid amb ganes de celebració pel comiat del Calderón, seguia classificat amb la derrota per 2-1 de la Reial Societat al camp del Celta de Vigo. Però un gol de Juanmi, en el minut 94 de partit, va capgirar la situació i, gràcies a l'empat els d'Eusebio aconseguien classificar-se per jugar la propera edició de l'Europa League, mentre que l'Athletic Club haurà d'esperar a dissabte.