L'expresident del Barça Sandro Rosell i la seva dona, Marta Pineda, lideraven un xarxa de blanqueig de capitals. És el que sosté la Policia Nacional, que aquest matí ha iniciat una operació en la que s'ha detingut l'empresari i altres quatre persones. La Policia ha registrat oficines i domicilis de Rosell a Cassà de Pelràs, al municipi de Corçà on l'expresident del Barça disposa des de fa anys d'una masia; Barcelona, Lleida i Andorra.

Un dels registres ha estat a la casa que la família té a Cassà de Pelràs, a Corçà (Baix Empordà), on agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil han arribat cap a les 11.00 hores. L'escorcoll, que inclou una patrulla canina, s'està fent en presència de la dona de Rosell.

A més, un fort desplegament policial es troba a les portes del domicili de Rosell a la ciutat de Barcelona, on les forces de seguretat duen a terme un dels nou registres que s'estan efectuant a d'altres punts com localitats de Lleida i Girona, així com a Andorra, on la policia d'aquell país està col·laborant en l'anomenada operació "Rimet".

La investigació es va iniciar pel cobrament de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol que posteriorment es blanquejaven a través d'empreses a paradisos fiscals.

Es tracta d'una operació, portada a terme per la Guàrdia Civil de Catalunya i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) de la Policia Nacional, oberta arran d'una querella presentada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i que està sent coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 3 d'aquell tribunal, la titular del qual, Carmen Lamela, ha decretat el secret de les actuacions.

Amb els registres, es busquen noves evidències del suposat cobrament per les funcions d'intermediació il·lícita, així com del sistema ideat posteriorment per introduir aquests beneficis il·lícits en el sistema financer legal.

Les fonts situen Rosell i l'expresident de la federació brasilera de futbol Ricardo Teixeira al capdavant d'aquesta trama i els acusen de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Tots dos són investigats des de fa anys al Brasil arran d'una carta trobada en un registre a un antic soci de tots dos quan Teixeira era president de la CBF i Rosell executiu de Nike, empresa amb drets sobre l'uniforme de la selecció brasilera.

En aquella carta, el remitent citava la possible participació de Teixeira en una empresa oberta per Rosell al Brasil, la "Brasil 100 % Màrqueting", per organitzar amistosos de la selecció brasilera.

A més, l'expresident de l'equip català està pendent de judici a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'estafa impròpia i corrupció en els negocis en el fitxatge del davanter brasiler Neymar da Silva.

En aquell cas, instruït pel jutge José de la Mata, també estan processats els pares del jugador i l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, a més del propi FC Barcelona i el Santos com a persones jurídiques.

En el cas de Rosell, el fiscal demana que se'l condemni a cinc anys de presó.