Oriol Servià, pilot gironí que participa a la Fórmula Indy, declarava ahir que l'espanyol Fernando Alonso haurà de «canviar el xip a la sortida de la cursa» fent referència al debut de l'asturià a les 500 Milles d'Indianapolis, una cursa en la que Alonso sortirà des de la cinquena posició, aconsellant-li que el millor és «mantenir la paciència» i estar «tranquil».

Servià, que porta més de 20 anys corrent a les diferents categories de l'automobilisme als Estats Units, participarà amb Alonso en la propera edició de la mítica cursa, que es disputarà aquest proper diumenge a partir de les 12.20 hora local (18.20, hora catalana). El de Pals declarava ahir a Onda Cero que no li sorprèn el bon rendiment d'Alonso en les dues setmanes que ha estat preparant les 500 Milles. «Era d'esperar per dues raons. La primera, perquè és Fernando Alonso, dos cops campió del món de Fórmula U i és un dels pilots amb més talent de les últimes dècades. I la segona, perquè està en l'equip Andretti Autosport, que porta tres anys sent el més fort en aquesta competició», explicava.

Oriol Servià, que sortirà des de la dotzena posició de la graella sortida, elogiava també la ràpida adaptació d'Alonso, del que manifestava que «no en tenia cap dubte»; a més, comentava que Fernando arriba a un equip «que té el cotxe més perfecte, compta amb cinc companys que pot mirar per la telemetria i tenir moltíssima informació».

D'una altra banda, el gironí assegurava també que el que li podria costar al pilot que actualment és regular a la Fórmula U, serà rodar en trànsit, degut a que són 33 els pilots en total que competeixen a la cursa. Tot i això, admetia que des del principi sabia del que és capaç Alonso. «Anirà ràpid i estarà lluitant per la victòria. Ja ho vaig dir el dia que va anunciar que vindria i no em vaig equivocar, perquè segueixo pensant el mateix».

Sobre el circuit i el desgast, Servià explicava també que físicament les 500 milles poden no ser tan dures, però sí que ho són en l'aspecte mental. «Són tres hores i mitja de curs amb més de 30 cotxes competint molt a prop els uns dels altres i no et pots despistar ni un sol segon». A més, afegia que la clau, a diferència de la Fórmula U, no està en la sortida, sinó en la constància i la concentració durant tot el recorregut. «A les 500 Milles, l'únic que pots fer al sortir és pensar en acabar la curs,a que és molt llarga. Seran unes set o vuit aturades als boxes. La pista canvia molt de principi a fi». Fernando Alonso és, amb 495, el pilot que més voltes de preparació ha donat per preparar la cita del diumenge en un circuit oval de quatre quilòmetres en el qual es poden arribar a velocitats màximes de 390 km/h.