El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 21 mesos de presó al blaugrana Leo Messi, com a autpr de tres delictes contra la hisenda pública comesos entre els anys 2007 i 2009 per un valor total de 4,1 milions. A més, el davanter del FC Barcelona també haurà de pagar una multa de 2.093.000 euros.

En canvi, el tribunal ha rebaixat de 21 a 15 mesos de reclusió la pena imposada al seu pare, Jorge Messi, en qualitat de cooperador necessari per a la comissió del delicte. En aquest cas, el jutge ha apreciat per reduir la condemna l'atenuant de reparació del dany per la devolució a Hisenda de part de la xifra defraudada.

Cap dels dos, però, no entrarà a la presó al haver rebut penes inferiors als dos anys i no tenir antecedents penals

A més de confirmar les penes als Messi, els magistrats del Suprem han emès nota en la que qüestionen que els assessors fiscals de Leo Messi hagin quedat exclosos de l'acusació.

Per justificar la seva decisió, els ponents de la Sala Segona consideren que el fubtolista era conscient de la seva obligació de tributar els ingressos obtinguts pels seus drets d'imatge i que "no resulta lògic admetre que qui percep importants ingressos ignori el deure de tributar per això".