Uri Santos, amb 30 anys, continua donant guerra amb la samarreta de l'Olot. És un dels quatre supervivents de l'equip que va pujar el 2013 a Segona B contra l'Arandina (els altres són Abel, Roger i Èric), i de les seves botes en va sortir el gol de la victòria diumenge passat a Mareo per encarrilar l'eliminatòria d'ascens directe a Segona B contra l'Sporting. Uri busca el seu quart ascens, després dels que ha viscut amb el Girona (el 2008 a Segona A), el Llagostera (a Segona B contra el Cerceda) i l'Olot (a Segona B el 2013 contra l'Arandina, en la tercera eliminatòria de la promoció).

Orgullós d'aquest palmarès, obligat a triar un ascens, Uri escull el que va viure amb l'equip garrotxí fa quatre anys. «Soc d'Olot, he jugat amb els equips base del club i m'ho sento molt meu. Tots els jugadors que vam aconseguir aquella fita la tenim a la memòria perquè va ser un moment històric. Pujar de categoria sempre és una sensació agradable però en aquell moments ho va ser més perquè l'Olot mai havia fet el salt a Segona B, era un moment únic». Bona prova de la identificació que hi havia entre la plantilla de 2013 i el club és que molts d'aquells jugadors «ja han confirmat que vindran diumenge al camp per veure l'Olot en acció i intentar rememorar aquell èxit amb un altre ascens de categoria».

En aquest sentit, el davanter recorda que «aquella va ser una temporada molt moguda, amb molts canvis a la banqueta». Rodri va marxar a mitja temporada a Cadis amb Raül Agné mentre que el seu substitut, Julio Bañuelos, va ser destituït en plena promoció per situar Àlex Terma a la banqueta. Uri recorda que «vam haver d'estirar els jugadors del grup. A la lliga el Cornellà ens va pressionar molt. I el play-off se'ns va fer llarg, perquè havent perdut la ronda de campions amb l'Elx Il·lictà vam haver de fer dues eliminatòries més». Allà el davanter hi situa el boom que viu el futbol a la Garrotxa: «Vam passar d'entrades de 600 espectadors a mitjanes d'entre 1.500 i 2.000». Uri, a més, està convençut que diumenge al Municipal «segur que hi tornarà a haver un gran ambient perquè la ciutat bull i té ganes de celebrar una nova fita».

Si l'Olot puja, serà el quart ascens d'Uri, el segon amb l'equip garrotxí a la categoria de bronze. També va pujar a Segona A amb el Girona i amb el Llagostera a Segona B, contra el Cerceda.

Sobre el partit amb l'Sporting B, Uri apunta que «tenim un gol d'avantatge però no podem pensar que l'eliminatòria està sentenciada. Ens enfrontem a un molt bon equip». El jugador garrotxí està convençut que l'Olot té per davant una nova oportunitat per intentar assolir el repte d'arribar al futbol professional: «La voluntat hi és, tard o d'hora segur que ho aconseguirem, perquè aquí som molt tossuts quan ens proposem un objectiu. El primer pas es pot fer diumenge si es torna a Segona B eliminant el filial de l'Sporting.