No passa cada dia que l´equip d´un poble de 1.800 habitants disputi una promoció d´ascens per arribar a Segona B. I, precisament això, és el que està fent el Peralada, un equip que després d´haver brillat amb el subcampionat del grup català de Tercera, aspira a arribar a la categoria de bronze del futbol espanyol. El Peralada viu un moment dolç, i no només gràcies al primer equip i a l´acord de filiació amb el Girona FC. La base, que suma 13 equips més, per a un total de 220 jugadors, també ha obtingut bons resultats aquest curs i està protagonitzant una espectacular progressió.

Josep Isern és el president del Peralada. Al final d´aquesta temporada haurà complert el seu quart any al càrrec d´un mandat de sis que s´ha partit amb Just Segura. Un cop hagi passat el play-off i se sàpiga en quina categoria jugarà l´equip empordanès, haurà de convocar eleccions. «Hem tingut tanta feina que no hem decidit res sobre si ens presentarem o si hi ha altra gent interessada. En tot cas, ni en Just ni jo deixarem el club i si pel que fos no ens presentéssim, segur que seguirem vinculats al club», apuntava ahir.

De moment la preocupació del Peralada és superar la primera de les tres eliminatòria que els separen de Segona B. A Móstoles, on Isern no va poder ser-hi per motius laborals, es va arrencar un 0-1, «un resultat molt bo que ja hauríem firmat abans, tot i que encara no ens garanteix res». Segons destaca Josep Isern, aquest primer play-off del Peralada «ha il·lusionat tot el poble, tothom en parla i voldríem que ja fos diumenge per anar al camp». Els socis del Peralada i el Girona, com els exjugadors del club local, entraran de franc. La resta del públic haurà d´abonar 10 euros. S´espera un miler d´espectadors a la grada.

El president, malgrat veure l´ascens «més a prop» gràcies al gol de Coro en l´anada, admet que «encara no ens hem fet la idea de poder ascendir perquè en el fons som un club molt petit i humil i hauríem de canviar coses per ser una mica més professionals». D´entrada el que sí que està garantit és l´acord amb el Girona. La filiació té una validesa de cinc anys. «Hi tenim un contacte constant, n´estem molt satisfets», destaca Josep Isern.

El president es desfà en elogis cap els tècnics Arnau Sala i Xavi Punsí perquè, segons ell, «han entés la nostra filosofia de club des del primer dia». Isern afegeix que «hem viscut moments bons i dolents, i sempre han donat la cara. Té un gran mèrit el que han fet al nostre club».