Ernesto Valverde, que ha dirigit l'Athletic Club en les quatre últimes campanyes, serà el nou entrenador del Barcelona, segons va confirmar el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu. Valverde, de 53 anys, serà el substitut de Luis Enrique al capdavant de l'equip barcelonista. Arribarà juntament amb l'ajudant Jon Aspiazu i el preparador físic José Antonio Pozanco. Bartomeu va agrair «l'excel·lent aportació» de Luis Enrique Martínez en aquests tres anys. «Sempre tindrà les portes obertes en aquest club», va comentar el president blaugrana.

«El Barça és un club molt exigent i sempre busquem l'excel·lència. Aquesta temporada no la podem qualificar d'excel·lent, ni la junta directiva ni els jugadors estem satisfets amb el que s'ha aconseguit», va dir el dirigent blaugrana en la seva roda de premsa d'ahir a la tarda. Bartomeu va comentar que ahir al migdia es va reunir la comissió tècnica i que Robert Fernández, encarregat de la direcció tècnica, va realitzar la proposta de contractació de Valverde, decisió que posteriorment va ser ratificada per la junta directiva blaugrana. «Ja he parlat avui amb Valverde. Està molt content. Creiem que el seu estil, la seva manera de treballar i la seva filosofia futbolística s'adeqüen a la nostra. Té una alta capacitat de treball i sobre l'aplicació de noves tecnologies en els entrenaments i partit», va dir Bartomeu. Amb Valverde, el club buscava un entrenador amb «perfil Barça», que li agradi treballar amb el futbol base i que «miri el que passa en el B o en el juvenil». El president blaugrana va confirmar que la presentació de Valverde es produirà aquest dijous.

Josep Maria Bartomeu també va anunciar que dona per finalitzada l'acció de responsabilitat que en el seu moment el club va presentar contra la junta directiva liderada per Joan Laporta i que, per tant, no recorrerà al Suprem la sentència que fa uns dies va emetre l'Audiència Provincial de Barcelona. «No comparteixo moltes de les anàlisis simplistes i reduccionistes que han qualificat de bons i dolents a les persones implicades en aquest procés. La sentència de l'Audiència desestima el recurs del club i dels exdirectius», va puntualitzar Bartomeu.

Per altra banda, el president del club va declarar que el club «no és part» en el procés judicial que s'ha iniciat contra Sandro Rosell, que roman a la presó, després que fos detingut la setmana passada per presumpte blanqueig de capitals. «És obvi que afecta la imatge del club, perquè se l'esmenta públicament com a expresident del Barça», va admetrs Bartomeu, que creu que aquesta causa no afecta la institució blaugrana.«Si en la causa es resol que Rosell es va beneficiar econòmicament el club, i no crec que hagi estat així, actuarem en conseqüència i en defensa sempre dels interessos del club, com hem fets sempre», va advertir Bartomeu.

A la pregunta de si s'ha plantejat dimitir, Bartomeu va ser molt contundent davant els mitjans a la sala de premsa del Camp Nou: «Ens van votar per a sis anys (està complint el seu segon any de mandat)».