Les teories modernes de la comunicació i el màrqueting no van amb l'Uni. Ni missatges a les xarxes socials per generar expectació, ni vídeos, ni res de parafernàlies... Cinc fitxatges i tres renovacions d'un sol cop i, oblidades la marxa de les principals jugadores de l'equip que ha quedat subcampió de Lliga i Copa, el Perfumerías Avenida i la resta de rivals de la Lliga ja coneixen des d'ahir el vuitanta per cent de les peces amb què sortirà a competir l'Spar Citylift Girona passat l'estiu. Cinc fitxatges i tres renovacions -Rosó Buch, Helena Oma i Kristina Alminaite- defineixen l'esquelet de l'equip que s'ha de completar amb la nord-americana de referència per fora i una aposta jove per completar la rotació interior. No hi seran Jordana ni Ibekwe, però, en canvi sí dues pivots molt potents físicament com Colhado i Evans, una tiradora com Romeo, una de les millors, o la millor, jugadora espanyola jove (Conde) i un d'aquells descobriments de Pere Puig que, anys més tard, acaba fitxat per equips molt més potents econòmicament: la francesa Magali Mendy.

Per posicions, sense l'ombra de Noe Jordana, Rosó Buch haurà de fer un pas endavant, dins i fora de la pista, dirigint l'equip amb l'australiana amb passaport italià Nicole Romeo en la posició de base. Romeo (1,68, 27 anys) és una tiradora amb facilitat per fer punts que coneix bé la lliga després del seu pas per Cadí i Campus Promete.

En les places exteriors, Helena Oma es va guanyar la renovació amb el seu primer gran any com a professional. Ara, en lloc de Leo Rodríguez o Ify Ibekwe, es trobarà amb la competència d'una companya de generació, la madrilenya María Conde, que tornarà a jugar a Europa després de dos anys a la Universitat de Florida State. Conde (1,87, 20 anys) està concentrada amb la selecció espanyola absoluta de cara a jugar l'imminent Campionat d'Europa. L'altra novetat en el joc exterior és la francesa Magali Mendy. Amb un físic espectacular, 1,75, 27 anys), Mendy ha destacat aquesta temporada amb l'Avenir, equip amb el qual ha aconseguit pujar a la màxima categoria del bàsquet francès sent la jugadora més valorada a la LNB-2. Mendy pot jugar en qualsevol de les tres posicions exteriors. Amb Oma, Conde i Mendy, l'Uni només incorporarà una jugadora més en el joc exterior, que serà una nord-americana predestinada a tenir un rol protagonista en els esquemes d'Èric Surís. La renovació del tècnic es farà oficial en els propers dies, igual que la decisió de jugar, per segon any consecutiu, l'Eurocup.

Finalment, en el joc interior, i per plantar batalla a l'exèrcit de pivots de l'Avenida (Robinson, De Souza, Nicholls, Gil...), l'Spar Citylift Girona només ha renovat Kristina Alminaite. La pivot lituana és la jugadora més alta del bàsquet europeu, està a gust en el club i Surís valora molt la seva capacitat de treball i el potencial per canviar els partits col·locant-se al mig de les defenses zonals. Al seu costat arriben dues pivots molt físiques: Nadia Colhado i Shante Evans. La brasilera (1,94, 28 anys) és una cinc pura molt complicada d'aturar prop de cistella. Va ser la jugadora més valorada de Lliga amb el Gipuzkoa (16,5 punts i 9,3 rebots) i en el partit contra l'Uni a Fontajau va passar per sobre de Silva, Spanou, Peters i de tothom que la va intentar defensar. Per fer parella amb Colhado arriba Shante Evans (1,86, 24 anys). Una nord-americana que feia grans números amb el Celje eslovè que, però, a Girona jugarà sense ocupar plaça d'extracomunitària perquè jugarà l'Europeu amb Eslovènia després de nacionalitzar-se. Jugadora aparentment pesant, Evans es mou molt bé també tant de cara com d'esquena a cistella. En el joc interior, a l'Uni només li quedarà una plaça, que serà per a una jugadora jove.