Maverick Viñales (Yamaha) va confirmar ahir, en els entrenaments qualificatoris del Gran Premi de Catalunya, que, tret que passi un miracle, la d´avui no serà una cursa per recordar. Amb problemes tot el cap de setmana en els entrenaments lliures, el rosinc va veure´s relegat a la Q1, al no poder marcar cap dels deu millor temps en el tercer entrenament lliure. Per sort va aconseguir passar a la ronda dels millors, però ho va fer amb una actuació discreta, marcant el novè millor temps, cosa que el relega a sortir des de la tercera línia de la graella de sortida a Montmeló.

Viñales sembla tenir clar què ha estat el causant d´aquesta fluixa qualificació: els pneumàtics. El rosinc va considerar que la manca de fiabilitat de les gomes afecten tots els pilots de la graella: «Des d´Austin que ho estic dient. En una carrera m´afecta a mi, en una altra al Marc (Márquez), en una altra al Dani (Pedrosa) en una altra a Valentino (Rossi). Les diferències son molt grans durant els Grans Premis», mentre que afegia que «no pots jugar-te el Mundial i estar setzè en un entrenament i dissetè en un altre. Per jugar-te un Mundial has d´estar a davant. De cop aquí estic a baix. Em sembla estrany i difícil per al cmapionat perquè son punts que perds».

El pilot més ràpid en els entrenaments va ser Dani Pedrosa (Honda), que va sumar la seva segona millor classificació de la temporada en ser el més ràpid en els entrenaments oficials per al Gran Premi de Catalunya de MotoGP al circuit de Barcelona, per davant de Jorge Lorenzo (Ducati) i l'italià Danilo Petrucci (Ducati).

Marc Márquez (Honda), que havia dominat gairebé totes les sessions d'entrenaments lliures, va evidenciar dues vegades el que ja havia comentat en les seves declaracions, que roda al límit, i per aquest motiu va acabar dues vegades per terra en la segona classificació, cosa que no li va impedir aconseguir marcar el quart millor temps.

L'increment de la temperatura no va posar les coses fàcils als pilots de MotoGP, ja que a la nul·la adherència de l'asfalt del circuit de Barcelona s'hi va unir la calor, cosa que va provocar no poques circumstàncies de risc, amb caigudes de Márquez, Pedrosa, Álvaro Bautista (Ducati) i Bradley Smith (KTM). Aquest últim, a causa d´una fractura al dit petit de la mà esquerra, va haver de ser intervingut quirúrgicament i avui no prendrà part en la sortida.

En la primera classificació també hi va haver moments rellevants, com la sortida de pista al tornar a l'asfalt des del seu taller de l'italià Valentino Rossi (Yamaha), mentre que el britànic Cal Crutchlow (Honda) se´n va anar a terra i no va tenir opció de lluitar per estar en la segona classificació, a la qual hi van accedir l'alemany Jonas Folger (Yamaha) i Maverick Viñales (Yamaha).

Folger va doblegar els dos pilots oficials de Yamaha, deixant a Valentino Rossi fora de la Q2. Rossi sortirà des de la tretzena posició en la cursa.

Ja en la segona classificació el primer líder va ser Dani Pedrosa, que va rodar en 1:44.472, per davant de l'italià Andrea Dovizioso i de Marc Márquez, que se'n va anar a terra al revolt tres, mentre per davant d'ell Jorge Lorenzo es va enfilar a la primera plaça amb un registre d'1:44.201.

Márquez va tenir problemes per arrencar la seva Honda però al final ho va aconseguir i va poder tornar al seu taller per reparar la moto i tornar a pista tres minuts més tard, quan Dani Pedrosa va tornar col·locar-se líder en detriment de Lorenzo i, a més, li va donar les referències necessàries a Héctor Barberá (Ducati) perquè després del seu rebuf es posés tercer. Márquez, però, va patir una nova caiguda i no va poder millorar la quarta posició, veient-se superat pel seu company d'equip Dani Pedrosa, el més ràpid de la segona classificació i per les Ducati de Lorenzo i Petrucci.

En Moto2, el pilot llançanenc Isaac Viñales va aconseguir la seva millor qualificació i sortirà des del desè lloc de la graella de sortida. Una graella encapçalada per Àlex Márquez, que va superar tots els seus rivals.

A Moto3, el més ràpid va ser Jorge Martín i sortirà des de la pole position, en la qual també hi haurà Aron Canet i Juanfran Guevara. El gironí Albert Arenas, que va haver de passar per quiròfan després del GP d´Itàlia es perdrà la cursa.