L'explosió de gent i activitats del recent Seat Otter Europe, amb prop de 30.000 visitants en una cita que va portar 350 marques del món de les dues rodes al pavelló de Fontajau, no va posar punt final a l'idil·li de la ciutat de Girona amb la bici. Des d'ahir és molt fàcil, encara més que de costum, trobar-se amb grups de ciclistes no professionals de diferents nacionalitats al voltant de la ciutat o, de manera especial, al Barri Vell. Són aquí pel Girona Cycling Festival, o Girona Gran Fondo en la denominació de la seva cursa principal, que des d'avui fins dissabte organitza diferents curses i activitats complementàries a la ciutat: sopars, festes, sortides d'entrenament en grups de diferents nivells... «Tenim gent arribada de vint-i-quatre països diferents; canadencs, australians, anglesos, holandesos... Alguns s´arriben a estar aquí a Catalunya un parell de mesos combinant les seves vacances amb la bici i aprofiten per participar en les activitats que hem preparat», explica Saskia Welch-Van Vuren.

Ahir, a la tarda, la botiga de l´holandesa Saskia Welch-Van Vuren i l´anglès David Welch al carrer Mercaders (Bike Break) organitzadors de la Girona Cycling Festival amb la col·laboració de l´Ajuntament, començava bullir de ciclistes que anaven a recollir els seus dorsals i conèixer els detalls de les diferents cites de la setmana. Avui hi haurà la Girona Cycling Festival amb la primera de les proves: la pujada cronometrada als Àngels (11.00). Posteriorment hi haurà un dinar a dalt dels Àngels («Pasta Party»). Per demà, dimecres, estan programades diferents sortides d'entrenament per grups, segons nivells, i un «Catalan Meal» al vespre a la plaça de Sant Feliu.

Dijous arriba un altre dels plats forts de la setmana: una cursa nocturna pel Barri Vell de Girona (20.30) amb els corredors fent «cinc vegades la pujada des de Sobreportes fins a l´Hotel Històric amb les escales de la catedral com a graderies per als espectadors» i posterior obertura del «Race Village». «És al costat dels Banys Àrabs, serà la nostra zona de podis i al vespre tindrem menjar, beure i música obert per a tothom de Girona, participi o no al Gran Fondo, a qui li agradi la bicicleta», detalla l´organitzadora. Divendres, més sortides d'entrenaments per grups, i una festa pre-Fondo al vespre al «Race Village». Dissabte és el dia de la cursa principal: Girona Gran Fondo. 125 quilòmetres amb sortida i final a Girona anant fins a la zona de la Garrotxa passant, en l'anada, per Banyoles (la pujada a Rocacorba és opcional), El Collell i Santa Pau; i tornant per les Planes, Sant Esteve de Llémena, Canet d'Adri... «És una marxa, només prendrem temps i farem podis del tram de pujada a Rocacorba», apunta Saskia Welch-Van Vuren.