El davanter gironí Gerard Deulofeu va signar ahir el seu nou contracte amb el Barcelona, un cop l'entitat blaugrana va exercir el dret de recuperar el futbolista després de la seva etapa a l'Everton, a canvi de 12 milions d'euros. Deulofeu torna així per tercera vegada al club que l'ha vist créixer com a futbolista després de dues cessions al club anglès i una altra al Sevilla, totes elles en els últims tres anys.

Deulofeu es va apropar ahir al migdia a les oficines blaugrana, on va signar el seu nou contracte que el lligarà amb el Barça fins al 2019, amb una clàusula de 20 milions d'euros, en un acte compartit amb el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu. El futbolista va superar ahir mateix les proves mèdiques i va declarar que «sempre he volgut estar aquí, he canviat molt respectea la meva última etapa al club i estic molt il·lusionat amb aquest nou repte».

L'únic gironí del primer equip

Gerard Deulofeu serà l'únic representant de la província de Girona a la primera plantilla del Barça. L'últim gironí que va jugar-hi va ser, la temporada passada, Gerard Gumbau, que seguirà a Primera Divisió amb el Leganés. Ens hem de remuntar fins la temporada 2012-2013 per veure un altre jugador gironí a la primera plantilla blaugrana. En aquell cas va ser Andreu Fontàs, però el de Banyoles no va tenir protagonisme per culpa d'una lesió.

Nelson Semedo

El defensa portuguès Nélson Semedo va ser presentat ahir com a nou jugador del Barça. Va assegurar estar, als seus 23 anys i amb quatre temporades com a professional, «preparat» per defensar la samarreta blaugrana. «En aquests quatre anys he evolucionat bastant i he pogut millorar el meu estil de joc. Estic preparat per aquest repte, poden comptar amb mi», va declarar Semedo, que ve per ocupar la plaça de lateral dret.

El portuguès, que va signar un contracte per cinc temporades i tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros, tenia altres ofertes per deixar el Benfica, «però el Barça sempre va ser la meva primera opció, ni tan sols he considerat la resta d'equips», va confessar. «Tots els jugadors volen jugar al Barça, és un club molt desitjat, i jo no soc una excepció», va insistir l'internacional portuguès, qui va indicar que té «moltes ganes de començar a treballar amb l'equip». Per això, dimecres s'embarcarà amb els seus nous companys rumb a la gira americana, on debutarà com a blaugrana.