La banyolina Carol Routier es va sentir com a casa, i mai més ben dit, al Campionat d'Espanya de Triatló en modalitat Esprint que es va celebrar ahir a Banyoles. Routier va aconseguir el títol amb un temps d'1h 00:59 després d'una cursa en la qual es va escapar amb la triatleta australiana Natalie Van Coevorden. Feia cinc anys que Routier no participava en un Campionat d'Espanya. De fet, només havia arribat a disputar-ne un fins ahir, a Pontevedra, en el qual va quedar segona, rere Ainhoa Murua.

La banyolina ja va ser la primera a sortir de l'aigua, només seguida per Van Coevorden, mostrant molta superioritat respecte a la resta de participants a la prova i encarant en solitari el tram de ciclisme. Les dues triatletes van completar juntes el tram de ciclisme i, en la cursa a peu, l'australiana va aconseguir deixar Routier, que no li va poder seguir el ritme. Amb tot, la banyolina, no va defallir i va aconseguir arribar en segona posició, essent la primera en el Campionat d'Espanya de Triatló Esprint.

Ara, Routier tornarà a viatjar i marxarà cap al Canadà per seguir participant en les ITU Triathlon Series i encarar els compromisos d'Edmonton(28-29 de juliol) i Mont-real (5-6 d'agost).

En categoria masculina el Campionat d'Espanya se'l va emportar el gallec Uxío Abuin, tot i que la prova d'ahir va ser per a l'ucraïnès Rostyslav Pevtsov (52:45), que va aconseguir superar el gallec sobre la línia d'arribada. El primer gironí va ser Genís Grau (58:48).

Banyoles, capital del triatló

No només s'han disputat aquestes dues proves a Banyoles. Avui hi ha una segona jornada de proves, amb les disputa del Campionat d'Europa de Triatló per Clubs, a més de la disputa de les proves d'aquatló (cursa a peu, natació i cursa a peu).

Ahir, durant tot el dia, hi va haver diverses proves, totes prèvies a la disputa dels dos campionats estatals absoluts. També es van disputar els campionats d'Espanya de base, en les categories cadet, infantil, aleví, júnior i també per grups d'edat.

En cadet masculí el guanyador va ser Sergio Baxter, seguit per Igor Bellido i Jesús Jiménez, mentre que en el cadet femení la victòria va ser per a Natalia Hidalgo, seguida per Anna Carrión i Andrea López. En júnior masculí la victòria va ser per a Alberto González i van completar el podi Romaric Forques i Javier Romo, mentre que en la categoria de júnior femení va guanyar Inés Castaño per davant de Tania Álvarez i Sharon García.