Gerard Deulofeu, amb un gol i dues assistències en 45 minuts, es va reivindicar en la nit en què el Barcelona va homenatjar al Chapecoense, en una jornada molt emotiva per al conjunt brasiler, que va rebre l'afecte del Camp Nou, però no va evitar la golejada del conjunt blaugrana (5-0). L'actuació de l'extrem e Riudarenes, repescat aquest estiu de l'Everton, va ser el més destacat d'un partit el principal atractiu va ser la càrrega emotiva d'un duel molt especial per al club brasiler, que va perdre gairebé tota la seva plantilla en l'accident aeri que va patir en Colòmbia el passat mes de novembre i que va acabar amb un tràgic balanç de 71 morts.

L'equip brasiler, que lluita ara per mantenir-se en la màxima categoria del futbol del seu país, no va ser rival per al Barça, que podia haver signat una golejada encara més sagnant si no hagués tret el peu de l'accelerador ni s'hagués trobat amb la inspiració d'Elias, de llarg, el millor dels visitants. El porter del Chapecoense va desbaratar dues oportunitats de gol a Messi, dues a Luis Suárez i una a Jordi Alba en la primera meitat, però no va poder fer en els tres gols locals abans del descans. El primer, obra de Deulofeu, que culminava a plaer una combinació entre Suárez i Rakitic; el segon, una xut des de la frontal, de Sergio Busquets, que entrava per tot l'escaire; i el tercer, una subtil definició de Messi.

En el 2-0 i el 3-0 també va participar Deulofeu com a assistent. L'afició culer, òrfena de Neymar, comentava animosa les ganes del de Riudarenes, mentre espera que el club li fitxi algun altre crac que per menjar abans que finalitzi el mercat estival. I això que Deulofeu només va jugar mitja part, doncs va ser substituït per Denis Suárez al descans. Fidel al 4-3-3 que ha utilitzat en les últimes temporades, el Barça va ser un equip fàcilment identificable, que a més sembla haver recuperat la pressió alta després pèrdua tan característiques dels equips d'Ernesto Valverde.

Tot això, ahir no era el dia per treure conclusions, per la poca entitat del rival i per tractar-se d'un projecte encara en construcció. El Chapecoense va treure la bandera blanca des del primer minut i només va arribar a la porteria blaugrana amb un cop de cap de Luiz Otávio en el primer temps i un tir llunyà de Lucas Mineiro que Cillessen va blocar sense problemes, en el segon. El Barça, per la seva banda, engreixaria el seu compte als deu minuts de la represa: una combinació entre Messi i Suárez que el davanter blaugrana liquidava amb xut creuat al fons de la xarxa. Per a alegria de el públic del Camp Nou, 64.000 seguidors -molts d'ells turistes- que s'entretenien fent l'onada, entre jugada i jugada del conjunt blaugrana. Denis Suárez va marcar el cinquè i, abans d'acabar, Paco Alcácer va fallar un penal.