El Borussia Dortmund va rebutjar l'oferta del Barça pel francès Ousmane Dembelé, va informar el club alemany en un comunicat, on s'explicita que en no haver presentat la part barcelonista cap altra opció és «actualment poc probable» que pugui produir-se el traspàs.

«Representants del FC Barcelona han presentat una oferta que no es correspon amb l'extraordinari rendiment i valor del jugador i que no és d'acord amb la situació econòmica del mercat europeu de fitxatges», apuntava el text emès pel Dortmund, dirigit als seus accionistes. El club de la Bundesliga informaava a continuació que la proposta blagurana ha estat rebutjada i afegia que «atès que no hi ha una altra oferta diferent del FC Barcelona» no es pot comptar amb un traspàs del jugador.

El jugador, que dimecres es va presentar a la cita amb els mitjans per a la primera foto oficial de l'equip davant la seva pròxima temporada, no va assistir en canvi ahir als entrenaments, cosa que havia desfermat nous rumors en els mitjans sobre el seu futur. El diari francès L'Equipe destacava aquesta absència, donava per imminent el fitxatge de Dembelé pel Barcelona i fins i tot que se l'esperava al llarg del dia d'ahir a Catalunya. La revista esportiva alemanya Kicker va afirmar aquesta setmana que el Dortmund demanava pel jugador 120 milions d'euros.

A aquestes informacions van seguir les d'altres mitjans en els quals s'assegurava que una delegació del club català era ja a Dortmund negociant el fitxatge. Des que es va tancar el traspàs del brasiler Neymar al PSG francès i es va conèixer l'interès del Barcelona per Dembelé, han circulat diverses versions sobre les condicions en les quals el Dortmund podria deixar marxar el jugador, que té contracte fins el 2021. Inicialment es va dir que «per seure a negociar» es necessitava partir d'una oferta de 100 milions d'euros que, no obstant això, posteriorment el director administratiu del Dortmund, Hans Joachim Watzke, va dir que no seria suficient. Watzke, a més, va explicar que en un possible traspàs havien de tenir-se en compte no només els diners que s'ingressarien sinó també l'evolució del club en els pròxims quatre o cinc anys.

Si el Barcelona acceptés el preu que, segons el Kicker, ha posat el Dortmund a Dembelé, el francès es convertiria en el segon fitxatge més car de la història, després de Neymar