Dos gols de Cristiano Ronaldo i Asensio a la recta final del partit van donar la victòria al Reial Madrid davant el Barcelona (1-3) en l'anada de la Supercopa d'Espanya, disputada ahir al Camp Nou, deixant així molt encarrilat el títol per al conjunt blanc. Va ser un «Clàssic» atípic, començant per l'ambient a les grades, on milers de turistes compartien zona de l'estadi amb les samarretes del Barça i del Madrid, indistintament.

Massa detalls que no feien recordar, precisament, cap Barça-Madrid dels disputats en els últims anys. Encara que tot això va canviar després de la represa, quan el Camp Nou es va convertir en l'escenari d'un duel d'alt voltatge i conseqüències imprevisibles. Això sí, el ritme pesat de l'arrencada del xoc va ser més semblant al d'un duel d'estiu que al d'un partit oficial. Van ser uns primers minuts sense un dominador clar, tot i que el Madrid va sortir a mossegar una mica més que l'equip de Valverde. Tot i això, els visitants no van inquietar els blaugrana, amb més problemes per fabricar futbol que per defensar-se de les escasses escomeses del rival.

El perill, pel conjunt blanc, gairebé sempre el va portar Isco per l'esquerra, primer amb un xut escorat que va tocar a l'exterior de la xarxa i després amb un centre perquè Bale connectés una volea i obligués a lluir-se a Ter Stegen per primera vegada. A mesura que Messi va aconseguir marxar de l'ombra de Kovacic -Zidane va ordenar un marcatge a l'home sobre l'astre argentí- el Barça va guanyar presència. El «10» blaugrana va avisar en un llançament de falta que va marxar alt per poc i va tenir la més clara de la primera meitat, passada la mitja hora, en rematar de primeres una assistència de Jordi Alba, que li va treure Keylor Navas. Tal com estava el partit no era d'estranyar que es trenqués com va succeir. Piqué, al minut 4 de la segona meitat, va desviar al fons de la xarxa una centrada per l'esquerra de Marcelo. A partir d'aquí el partit es va animar i de quina manera. El Barça havia d'anar a per l'empat i el Madrid va trobar espais per sentenciar. Sobretot per la banda esquerra, on Aleix Vidal deixava una autopista cada vegada que pujava a atacar.

D'aquí va partir el gol en pròpia porta de Piqué i des d'aquí va estar a punt d'arribar el segon, una jugada de Benzema que va acabar amb una rematada de Carvajal que Jordi Alba va salvar sota pals.

El Barça replicaria amb un cop de cap de Luis Suárez que Keylor Navas enviava a córner i amb una doble centrada d'Aleix i Vidal i Deulofeu, que Messi, en boca de gol, no encertava a caçar en boca de gol.

El partit estava en el punt ideal per a l'entrada de Cristiano Ronaldo, i Zidane el va fer jugar l'última mitja hora. El portuguès es va convertir, des de la seva sortida, en l'autèntic protagonista del partit. Li van anul·lar un gol, per fora de joc, abans que Messi empatés, en transformar un penal que Luis Suárez va forçar davant la sortida del porter de Costa Rica, Keylor Navas. De Burgos Bengoetxea va xiular pena màxima davant l'exagerada caiguda del davanter uruguaià i Messi va empatar el partit des dels onze metres.

L'argentí va tornar a tenir als seus peus el segon gol, però va ser Cristiano qui, en un contraatavc, va trencar la cintura de Piqué i va enviar un obús per tot l'escaire de la porteria de Ter Stegen, sense que aquest hi pogués fer res. El portuguès es va treure la samarreta i es va encarar al Camp Nou per celebrar-ho, el que el va portar a veure la primera targeta groga. En la jugada següent, en una pugna amb Umtiti, va caure a terra i el col·legiat li va mostrar la segona a l'entendre que havia intentat simular penal. Cristiano va marxar, a falta de vuit per al final, després de donar-li una empenta a De Burgos Bengoetxea.

El Barça va intentar aprofitar-ho per buscar el 2-2, però prenent massa riscos i precipitant-se. En un altra contraatac que el Barça no va saber frenar, Marc Asensio, que acabava d'entrar, sentenciava, en el 90, amb un altre golàs per tot l'escaire.