El Barça va veure com el Reial Madrid sumava el seu segon títol de la temporada i s'ajudicava la Supercopa d'Espanya després de caure impotent al Bernabéu per 2-0. La superioritat blanca en actualment és molt elevada i ahir va tornar a demostrar-se en un partit en què els blaugranes en cap moment van tenir opcions de lluitar, no ja per intentar la remuntada, sinó per guanyar el partit. L'1-3 de l'anada obligava Ernesto Valverde a moure fitxa i el tècnic va apostar per canviar el sistema. L'extremeny apostava per un 3-5-2 al més pur estil Girona per tal de sorprendre el temible campió d'Europa. L'experiment no va sortir bé i el 2-0 final demostra que a aquest Barça 2017-18 li calen uns quants reforços de nivell a la parcel·la ofensiva amb qui Messi pugui connectar. Si no, la temporada pot arribar a ser un calvari.

Els pitjors presagis es van confirmar ben d'hora quan Marco Asensio es va treure de la butxaca una gardela des d'uns 25 metres que va sorprendre Ter Stegen. L'efecte de la pilota va deixar el porter alemany quiet fent l'estaquirot. Havien transcorregut tan sols quatre minuts i si la Supercopa estava complicada ja amb l'1-3 del Camp Nou, el gol del mallorquí la posava encara més coll amunt el títol. L'1-0 va deixar grogui el Barça els primers minuts i envalentonar un Madrid que veia com se li obria la possibilitat de destrossar el gran rival. Així, els blancs arribarien amb facilitat a l'àrea d'un Ter Stegen nerviós després del gol encaixat intentant ampliar l'avantatge. Per part blaugrana, només alguna internada per les bandes de Sergi Roberto o Alba cercant Messi generava tímid perill. Lucas Vázquez va fregar el segon amb un xut que va escopir el travesser.

El domini blanc era aclaparador. Els de Zinedine Zidane jugaven amb dues marxes més que un Barça adormit i superat pels esdeveniments. Suárez feia la guerra pel seu compte mentre Messi, desesperat, veia com cap dels seus companys era capaç de fer-li arribar una pilota en condicions. El Barça patia. Ho feia quan el Madrid robava i corria a la contra i també quan els blancs penjaven pilotes a l'olla. Una pèrdua de Busquets a la frontal de l'àrea va acabar amb el segon gol. Marcelo va centrar la pilota a l'interior de l'àera petita on Benzema, després, de deixar evidència un adormit Umtiti, per fer pujar ara sí el 2-0. Arribava la mitja part, però els blaugrana desitjaven el final del partit.

El canvi de sistema (4-4-2) de la represa va fer millorar tímidament el Barça. Messi va estavellar una pilota al pal (m.50), que semblava aturar l'allau blanca. Suárez, de cap, tornaria a rematar a la fusta (m.70) quan de la mà de Sergi Roberto el Barça semblava arribar amb més perill. Era un miratge. El Madrid havia decdit no fer sang.