El capità de la selecció de Sèrbia, Milos Teodosic, un dels jugadors crucials de l'equip, es perdrà el proper Campionat d'Europa de bàsquet per una lesió, va informar avui la Federació de Bàsquet de Sèrbia (KSS).

La lesió crònica del panxell, que va impedir parcialment a Teodosic participar en els preparatius de la selecció, no podrà sanar del tot fins a l'inici del campionat, segons el comunicat.

La nota assenyala que la "difícil decisió" va ser presa per Teodosic i el tècnic, Aleksandar Djordjevic, després de consultes amb els equips mèdics de la selecció i de la Clippers, nou club del base, que va jugar també en el rus CSKA i el grec Olympiacos, entre altres.

"És un gran desavantatge per al nostre equip, però seguim amb les mateixes ambicions", va declarar Djordjevic, antic jugador del Reial Madrid i del Barcelona que s'ha plantejat guanyar una medalla en l'Eurobasket.

Amb l'equip nacional, Djordjevic va guanyar plata en els Jocs Olímpics de 2016 i en el Mundial de 2014, i en l'Eurobasket de 2015 va quedar en el quart lloc.

En la propera competició, el seleccionador no podrà comptar tampoc amb Nemanja Bjelica, Nikola Jokic i Miroslav Raduljica, uns altres dels seus jugadors importants, a causa també a les seves respectives lesions, però sí amb Nemanja Nedovic, de l'Unicaja, que s'ha recuperat d'unes molèsties en l'espatlla.

Calendari

L'Eurobasket 2017 es disputarà del 31 d'agost al 17 de setembre a Turquia, Israel, Finlàndia i Romania. Sèrbia està en el grup D de les eliminatòries amb Turquia, Rússia, Letònia, Bèlgica i Regne Unit.

Si passa als vuitens de final tindrà com a rivals equips del grup C, format per Espanya, Croàcia, la República Txeca, Montenegro, Romania i Hongria.