Xavi Rabaseda no disputarà l'Eurobasket amb la selecció espanyola després que ahir quedés descartat pel seleccionador Sergio Scariolo. Tot i quedar-se a les portes d'aquesta gran cita esportiva, el jugador de Ripoll va mostrar a través de Twitter el seu agraïment pel tracte rebut i va desitjar molta sort als seus companys. «Moltes gràcies pel tracte a la selecció i a la Federació Espanyola de Bàsquet i molta sort en l'Eurobasket 2017. Una experiència més a la motxilla», va tuitejar el jugador gironí, de 28 anys.

Rabaseda i el seu company d'equip al Gran Canària, el també gironí Oriol Paulí, van ser inclosos per Scariolo el passat 28 de juny en un llistat de 27 jugadors que van començar a preparar la cita continental. A partir d'aquí tots dos van quedar concentrats entre els dies 16 i 23 de juliol a Benahavís (Màlaga), al costat de catorze jugadors més.

Posteriorment, Rabaseda va tornar a ser elegit pel seleccionador -Paulí va ser descartat-, per entrenar des del passat 28 de juliol a Madrid i jugar diversos partits amistosos, fins que ahir es va saber que l'aler es queda fora del grup de jugadors que intentaran revalidar el títol conquistat fa dos anys a França.

Scariolo va confirmar la llista de dotze jugadors que participaran en el pròxim Europeu, en la qual no hi figuren ni l'aler de Ripoll ni el pivot Sebas Saiz, últims descartats del tècnic després de l'entrenament realitzat a Màlaga.

Ricky Rubio, Sergio Rodríguez, Guillem Vives, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio, Alex Abrines, Joan Sastre, Juancho Hernangómez, Pau Gasol, Marc Gasol, Willy Hernangómez i Pierre Oriola són els dotze escollits per Scariolo per viatjar a Brussel·les i jugar allà avui un nou amistós de preparació.

Després de les baixes per lesió de Sergio Llull i Ilimane Diop, amb aquesta selecció Sastre, Hernangómez i Oriola debutaran com a internacionals en un campionat oficial. Abans de l'arrencada de l'Europeu el proper 1 de setembre, Espanya jugarà dos amistosos, contra Bèlgica a Brussel·les avui i divendres que ve, dia 25, contra Lituània a Vilnius.