Mònaco, un any més, va convertir-se en el centre de totes les mirades. Amb la temporada tot just arrencant els motors, es va sortejar la fase de grups de la Lliga de Campions, una competició que enguany jugarà la seva final a Kiev. Els bombos i les mans innocents de Francesco Totti i Andriy Xevtxenko van ser prou benèvoles amb Barça i Reial Madrid, dos dels favorits; potser un xic més amb el conjunt blanc, que defensa el títol per segona vegada consecutiva i que buscarà la tercera corona consecutiva, el que seria una fita del tot històrica. Els blaugrana, per primer cop en el segon bombo, no van poder evitar un dels rivals més durs, el Juventus. Però Olympiacos i Sporting de Portugal, bastant més febles sobre el paper i sembla que aplanaran el camí cap a vuitens.

El Barça quedava enquadrat en el grup D. Havia evitat el Chelsea i també el Bayern de Munic, però no va poder fer el mateix amb el Juventus. L'equip italià, actual sotscampió continental, va ser el botxí dels catalans en l'última edició. A quarts de final, no hi va haver opció amb un contundent 3-0 al Juventus Stadium i un empat sense gols (0-0) al Camp Nou. Els d'Allegri es presenten com els principals adversaris en la lluita per la preuada primera posició de grup. Menys complicat sembla el doble enfrontament amb l'Olympiacos grec i l'Sporting de Portugal, equip en el qual juga el francès Jérémy Mathieu, amb passat barcelonista.

Sort similar va tenir el Reial Madrid. S'enfrontarà, per segon any consecutiu, amb el Borussia Dortmund, tercer classificat de l'última Bundeslliga. També es veurà les cares amb el Tottenham anglès que entrena Mauricio Pochettino. La Ventafocs del grup és l'Apoel xipriota, clarament el més feble i qui menys possibilitats té, com a mínim en teoria, per seguir endavant en aquesta competició.

Un pèl més complicat ho té el Sevilla, qui va patir el que no està escrit per superar la prèvia. Se la jugarà contra l'Spartak i el fred de Rússia; també la mística d'Anfield i el Liverpool de Jurgen Klopp els posarà les coses ben difícils als andalusos. Tanca el grup el Maribor, l'actual campió eslovè.

Però dels quatre representants de la lliga espanyola, el que ho té més difícil és l'Atlètic de Madrid. No només es jugarà el primer lloc amb el Chelsea anglès, vigent guanyador de la Premier, sinó que també s'enfrontarà al Roma italià, un dels equips més potents de la Serie A. El debutant Qarabag d'Azerbaidjan es presenta com el rival més assequible i surt a totes les travesses com l'últim classificat del grup.