El FC Barcelona va anunciar ahir a la tarda el fitxatge del francès Ousmane Dembélé, de 20 anys i procedent del Borussia de Dortmund, per a les pròximes cinc temporades, en la que és la contractació més cara de la història del club català, que abonarà 105 milions d'euros més 40 de variables i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d'euros. El jugador arribarà a Barcelona demà i dilluns se sotmetrà a revisions mèdiques i serà presentat. Dembélé es converteix en el segon traspàs més car, per ara, de la història del futbol mundial.

Amb l'arribada del jove jugador, el Barça cobreix una de la línies que havia quedat coixa, la zona atacant. Després de la marxa de Neymar al PSG, Gerard Deulofeu s'havia apropiat de el banda esquerra però sense generar gaire confiança a l'equip tècnic. Per tant, tot apunta que el català haurà d'esperar minuts, cosa que s'aparta i molt del seu objectiu quan el conjunt blaugrana el va repescar aquest estiu de l'Everton.

L'opció Dembélé no és nova per a un Barça que fa dos cursos ja el va tenir en la seva agenda, abans que fitxés pel Borussia Dortmund. De fet, al jugador li van entrar molts dubtes perquè la seva progressió esportiva podia frenar-se perquè resultava impossible arrabassar una posició a un dels integrants de l'anterior trident. Llavors, el jugador i el Rennes van acordar un traspàs al Borussia per 15 milions d'euros, que en un any s'han revalorat a 105, en una de les operacions més importants de la història del club alemany, una entitat amb bon ull per als fitxatges i també per a les posteriors vendes de les seves apostes al mercat. Després d'aquesta inversió, el Barça lluitarà per portar el que és el gran objectiu de l'estiu: Philippe Coutinho.

Amb el cap a Mendizorrotza

En una setmana en la qual el futbol ha quedat en un segon pla pels girs de guió a l'entorn blaugrana, el Barça buscarà a Mendizorrotza aïllar-se dels fets extraesportius i seguir creixent a poc a poc contra l'Alabès. Ernesto Valverde podrà comptar amb Andrés Iniesta, ja amb l'alta mèdica i amb el brasiler Paulinho Bezerra, que podria debutar com a blaugrana. El futbol tornarà a girar al voltant de Leo Messi, instal·lat a la mitja punta, on fa més mal als rivals. Luis Suárez, tot i entrenar-se ahir amb la resta dels seus companys, no ha viatjat a Vitòria.

L'Alabès, de la seva banda, debutarà a casa seva amb la missió de puntuar contra la maquinària blaugrana i començar la seva reconstrucció. Els bascos arriben a aquest partit després de caure derrotats a Butarque contra el Leganés (1-0), en una arrencada de la lliga que els ha arribat massa d'hora, ja que la plantilla vitoriana es troba immersa en nombrosos canvis. A les baixes conegudes d'Einar Galilea i Víctor Laguardia per lesions de llarga durada, s'hi va sumar Héctor Hernández per molèsties musculars, mentre que Alexis Ruano, que ha estat pare aquesta setmana, estarà disponible per al tècnic argentí.