Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir igualar el record de «poles» de Michael Schumacher (68) en aconseguir el millor temps en la qualificació al circuit d'Spa-Francorchamps. D'aquesta manera, Hamilton busca animar el Mundial, que lidera l'alemany Sebastian Vettel, de qui el separen 14 punts. Precisament, hores abans de la sessió que havia de configurar la graella, Vettel i Ferrari anunciaven la renovació del seu vincle. Hamilton, a més, aconseguia la pole position amb un nou rècord del circuit, que va deixar en 1:42.553.

Precisament el seu màxim rival per aconseguir el títol, Vettel, sortirà des de la segona posició al marcar un temps de 1:42.795. La segona fila de la graella serà per Bottas (Mercedes) i Raikkonen (Ferrari), escuders dels dos màxims aspirants al títol.

Pel que fa a l'actuació dels pilots espanyols, l'asturià Fernando Alonso (McLaren), sortirà des de l'onzè lloc de la graella, al costat de Romain Grosjean (Haas), mentre que el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso) va finalitzar catorzè i estarà emparellat amb Kevin Magnussen (Haas).