L'últim fitxtage del FC Barcelona, el francès Ousmane Dembélé, es va entrenar ahir per primera vegada amb alguns dels seus companys a la Ciutat Esportiva, d'on ahir es va absentar el brasiler Marlon Santos, que es troba a Niça per tancar una cessió de dos anys. Dembélé, que dimarts va ser presentat en societat com nou jugador blaugrana, no ha estat convocat per jugar amb la seva selecció en aquesta primera parada per a partits internacionals i va acudir a la Ciutat Esportiva blaugrana per treballar per primera vegada a les ordres d'Ernesto Valverde, que va dirigir una sessió amb els futbolistes disponibles.

En aquesta setmana amb nombroses baixes, el Barcelona ha programat jornades matinals, excepte el cap de setmana, en què els jugadors gaudiran de dies de descans fins que comencin a reincorporar-se els internacionals, per preparar el partit contra l'Espanyol del proper dissabte 9 de setembre (20.45).

Mentretant, Samuel Umtiti, central del Barcelona i de la selecció de França, elogiava ahir Dembélé, el seu nou company d'equip, i va assenyalar que una de les claus del seu èxit és que no és conscient del talent que atresora. Dembélé «és un perfil que ens faltava des que se'n va anar Neymar. És algú despreocupat. Podem dir que és algú que no s'adona del talent que té. Aquest és un dels seus punts forts», va subratllar.

Umtiti està concentrat amb la selecció de França per als partits classificatoris al Mundial de 2018 davant Holanda (31 d'agost) i Luxemburg (3 de setembre). El defensor esquerrà, de 23 anys, va avançar que ajudarà el seu també col·lega de selecció Dembélé en la seva adaptació al Barcelona, encara que va aclarir que és un home «amb el cap ben moblat».

També va parlar del darrer reforç blaugrana Marc Bartra, central internacional espanyol del Borussia Dormtund, des de la concentració de la selecció espanyola. En aquest sentit va assegurar que el nou davanter del Barcelona és «talent pur», però va demanar que no se'l compari amb el brasiler Neymar i que es tingui «paciència».

Bartra, exbarcelonista, va aconsellar als aficionats sobre Dembélé, demanant que s'eviti la comparació amb Neymar. «Dembelé és talent pur, és un gran fitxatge. El conec d'aquest any, amb tot el que ens ha aportat».

«És molt bon jugador però cal tenir paciència. És molt jove i no se'l pot comparar amb ningú. Neymar està entre els tres millors del món. Cal tenir paciència perquè donarà diversió segur, té molt desequilibri. És el que busca el club», va afegir.

Mentretant el futbolista del filial Marlon Santos era ahir a Niça per tancar una cessió de dos anys al club, a la recerca de minuts per seguir la seva progressió.