Abans de parlar de bàsquet: ha quedat tip de futbol, després de patrocinar el Llagostera i el Girona?

No, a mi el futbol m'agrada com a seguidor. Qui no segueix el futbol? Una altra cosa és que jo sempre he sigut més un home de bàsquet. Estic content per haver fet aquesta col·laboració en aquests dos equips. Quan vam patrocinar el Llagostera, acabava de pujar a Segona A, i quan vam entrar al Girona, el club tampoc tenia la dimensió que ha agafat ara amb l'ascens a Primera. El futbol professional és d'una altra dimensió. Bàsquet i futbol s'assemblen poc.

Un Girona de Primera Divisió i una escola de Marc Gasol amb ganes de revifar el bàsquet masculí a la ciutat són competència per a l'Uni?

Jo entenc que són coses complementaries. La gent de Girona ha d'estar molt satisfeta de tenir tanta varietat d'esports d'elit per seguir. En el cas de l'Uni, els aficionats podran veure grans partits de la Lliga Femenina i d'una competició europea de prestigi com és l'Eurocup. A Girona també hi ha hoquei d'elit. Hi ha molta varietat i està bé que totes les ofertes puguin complementar-se les unes amb les altres.

Com el van convèncer per assumir la presidència de l'Uni?

No va ser qüestió d'un dia. Feia temps que n'estavem parlant. He cregut oportú que ara era el moment ideal per entrar al club i aportar el meu granet de sorra. L'Uni és el primer club femení de bàsquet de Catalunya, i tot un referent a Espanya. Per altra banda en aquests moments de la meva vida també em venia de gust tenir una mena de vàlvula d'escapament i fer coses diferents. Per no estar tot el dia pensant en ascensors, perquè al final, pares boig.

Què canviarà, a partir d'ara, a l'Uni Girona?

Fins ara s'han fet molt bé les coses. El club està a dalt de tot. A mi m'agradaria reforçar encara més la base, l'escola, per ajudar aquestes nenes a pujar al primer equip. Un dels reptes seria veure més presència de gironines jugant a l'elit amb l'Uni. També, és clar, hem de consolidar finançerament, tot el projecte, per seguir fent-lo viable.

Quin pressupost mou el club?

Encara no li sabria dir què cobra cap jugadora, no m'he mirat al detalls els números. En tot cas, fent-los molt rodons, podríem dir que estem pel milió d'euros. És una xifra respectable, no tothom gestiona una empresa que mou aquestes quantitats. No és fàcil. Ens hem de dotar d'una estructura professional.

Esportivament, aspirar a lluitar per la Lliga i la Copa, i arribar el més lluny possible a l'Eurocup?

Hem de seguir en la mateixa línia. Fins ara hem arribat a diverses finals i el que hem de fer és continuar fent-ho i mirar si en podem guanyar alguna. Per poder fer això cal un projecte d'estabilitat econòmica.

L'Uni està arrelat a Girona?

Sí, és un projecte consolidat i arrelat, que té l'estima de la gent. Es posa en valor el que s'ha fet aquests darrers anys. Hem de donar-hi continuïtat i mirar d'atraure més gent. Que s'ompli una mica més Fontajau, que hi hagi més empreses d'aquí a Girona que vulguin col·laborar amb nosaltres perquè se senten identificades amb nosaltres...

Quants abonats li agradaria tenir aquesta temporada?

Sempre has de voler més, mirar de crèixer, i fer que vingui més gent. La primera setmana de setembre llançarem la campanya d'abonats, no em faci donar-li més detalls. S'han fet uns packs familiars per fer més atractiu a la gent venir a Fontajau.

Per sort, s'acaba la travessia pel desert que viu el bàsquet femení des que s'acaba la lliga a l'abril i es reprèn a l'octubre.

Em preocupa aquest període diguem-ne d'inactivitat, i també que cada temporada es desfaci tot. Diguem que l'Uni ha d'estar jugant finals, però pràcticament cada any l'equip es fa nou. Per sort el nostre director esportiu, Pere Puig, sap moure's pel mercat de fitxatges i fer hàbils moviments per fitxar el millor que pot amb el pressupost que se li diu. Ara està treballant per trobar una substituta a Keisha Hampton, que està lesionada. No és fàcil, però esperem trobar-la en els propers dies.

Aquesta temporada Citylift patrocinarà el CEB Girona i el Girona CH, a banda de l'Uni. Què li aporten aquests clubs?

Aquests equips juguen categories interessants i tenen projectes molt pensats en la base, que és el que a nosaltres ens agrada. El Girona CH tindrà l'equip masculí i el femení a l'OK Lliga. I el CEB Girona de bàsquet cada any creix en equips i millora els resultats. És un dels pedreres més sòlids del bàsquet gironí. Al final la marca Citylift està ajudant la gent, els clubs de Girona, i la societat. Aquest any, a banda de patrocinar els dos primers equips de l'hoquei, ho ampliem també a tots els de la base.

A Girona no ens podem queixar: futbol, bàsquet femení i hoquei de Primera Divisió.

Els caps de setmana d'hivern, a Girona, poden ser una mica avorrits. L'esport contribueix a ampliar l'oferta d'activitats que es poden fer, amb propostes de molt alt nivell. Animo que la gent surti de casa i s'hi aficioni. Nosaltres, des de l'Uni, puc dir que a Fontajau s'hi està molt bé. L'abonat disposa d'aparcament i li ho fem tot fàcil i atractiu perquè vulgui venir.

Què li diria a algú que mai ha vist un partit de l'Uni?

Que si ve a Fontajau veurà espectacle i bàsquet d'alt nivell. A vegades ens falta inquietud per descobrir coses noves. L'Uni està a un nivell molt alt i sorprèn. Es veuen partits espectaculars. Sempre he seguit el bàsquet i l'ACB, i quan ja fa anys vaig anar a veure el primer partit de l'Uni, em va enganxar molt.

Impulsarà l'entrada de nous directius a la junta del club?

La junta actual és oberta. Vull que tothom que vulgui aportar coses ho faci. De moment tenim un grup directiu de continuïtat, amb gent com en Pere Puig, en Vicenç Bordas, Pau Jordà, Biargé, Paredes... I m'agradaria potenciar la vessant femenina. És necessari que hi hagi més presència femenina a la directiva.