L'Olot va superar la primera ronda de la Copa del Rei després d'eliminar l'Olímpic de Xàtiva, de Tercera Divisió, a la tanda de penals. Marc Mas, que havia avançat els garrotxins tot just començar el partit, i que havia errat l'1-2 des dels 11 metres a la segona part, amb l'1-1 ja al marcador, va transformar el definitiu penal que donava la classificació als de Martín Posse, després que Ginard hagués aturat a Tobias un dels xuts locals. Dimecres o dijous que ve l'Olot jugarà a casa contra l'Alcoià la segona eliminatòria.

El partit havia arrencat de manera immillorable per als garrotxins: als sis minuts, Marc Mas afusellava el 0-1 després d'una jugada que arrenca en una centrada de Blázquez al segon pal. Abans del descans l'equip de Martín Posse, a la contra, hauria pogut sentenciar. L'àrbitre va anul·lar un gol a Pedro, a 10 minuts del descans, per un suposat fora de joc. Els locals, no inquietaven.

A la represa l'Olímpic va empatar en la primera ocasió que va tenir. Tot just s'havien jugat quatre minuts de la segona part quan Carrascosa feia l'1-1 en la primera ocasió clara dels locals en tot el partit. L'Olot, al minut 65, hauria pogut fer l'1-2, però Marc Mas va fallar un penal. Era la segona pena màxima consecutiva que desaprofiten els garrotxins. Dissabte, en lliga, contra el Sabadell, Hèctor va enviar la pilota al pal. Ahir el xut de Mas va anar a les mans del porter, Paco.

La pròrroga va ser inevitable. En el temps extra les millors ocasions van ser per als locals. Arribar als penals va ser una bona notícia per als garrotxins, i més veient al final l'aturada de Ginard i el definitiu gol de Mas.