Va anunciar que no seguiria com a president a finals de juliol. Un mes després, es penedeix d'haver-ho fet?

Ara era el moment per fer aquest pas. He viscut 12 anys d'una gran satisfacció personal. Entre tots hem parit l'Uni Girona, una idea que portava al cap de feia molt temps. Volia fer promoció del bàsquet femení i de la base. Vull donar les gràcies a tots els qui han estat a la directiva, i als presidents que tenien en aquells moments el Santa Eugènia, Eduard Herrero, i el el Vedruna, en Joan Soler, que són els primers que van creure en el meu projecte. En aquell moment vam parlar també amb d'altres clubs però ens deien que érem uns il·luminats.

Quants cops li han dit «il·luminat» durant la seva presidència?

Moltes vegades. Però en aquesta vida has de tenir seny i rauxa. Si només tens seny i no et mulles, a vegades no pots creuar el riu. Fa falta el seny i la rauxa, tot i que han d'anar juntes les dues coses. Fixi's que en 12 anys hem creat un club referent pel bàsquet masculí de Catalunya i Espanya, i també d'Europa.

La clau per haver convertit l'Uni en un club amb més d'un miler d'abonats, referent a la ciutat, és l'ambició?

Evident. Jo tinc sempre aquesta idea. Per això deia que guanyaríem la Lliga Femenina i que aniríem a Europa. Si no fèiem aquests passos, vendre bàsquet femení costava. I hauria costat encara més. En 12 anys és un rècord tot el que hem fet. No hi ha cap equip, ni masculí ni femení, que en aquest període de temps hagi crescut tant, en l'àmbit esportiu i social. Nosaltres no hem anat a fer grans dispendis de diners. Tothom hi ha posat el seu gra de sorra per poder fer equips ambiciosos tocant sempre de peus a terra.

Amb el Girona de futbol a Primera i la creació d'un equip masculí de l'escola de Marc Gasol els creix la competència. Vindran temps difícils per a l'Uni?

Tot això és bo. Que hi hagi un Girona a Primera vol dir que la gent s'apunta més a l'esport. Que Marc Gasol vulgui tirar endavant el seu projecte també està bé. Ara està a EBA i suposo que el seu plantejament serà pujar a divisions més altes. Tot això és estupend per a la ciutat. Nosaltres tenim la nostra parcel·la de bàsquet femení. Estem a dalt. I allà volem seguir, tant a la Lliga espanyola com a Europa, lluitant amb el Perfumerías Avenida o altres clubs que puguin anar creixent. La Lliga vol consolidar-se i tard o d'hora estic segur que els equips ACB punters voldran tenir equip femení. I això voldrà dir més competència i la necessitat de disposar de més pressupost. Vindran temps apassionants. Haurem de fer-ho bé sense perdre l'ambició.

Ho va haver de meditar molt, deixar la presidència?

Hi havia estat 12 anys, puja gent més jove que jo, i tenim uns patrocinadors als quals jo sempre he obert la porta per si volien ocupar el càrrec. Ara es donava la circumstància que un d'aquests espònsors ho acceptava. Jo penso que és un bon moment. Havia acabat l'anterior mandat i era ideal per deixar entrar noves idees. El club ha de seguir fent-se gran amb d'altres maneres de fer, sense perdre però l'essència de l'Uni Girona de fer les coses tocant de peu a terra, amb ambició, i de manera sempre consensuada. Som una família i sempre hem estat al costat de la gent. Ens agrada sentir què pensa l'afició. I per altra banda no deixo el club. Seguiré a la junta.

Què li ha quedat per fer?

M'hauria agradat aconseguir els èxits encara més de pressa.

Potser aspirava a fer un paper més destacat, encara, a Europa?

La temporada passada tenia la il·lusió d'arribar més lluny. La llàstima és que ens va tocar en l'eliminatòria l'equip més difícil (Agü Spor). M'hauria agradat ser a la final o a la semifinal de l'Eurocup. En tot cas, hem tingut èxits esportius, hem augmentat any a any el nombre d'abonats, i els equips de base continuen sent referents, anant a campionats d'Espanya, i més ara després de l'acord amb el GEiEG. Jo diria que institucionalment tenim molt bona imatge. Agraeixo que l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, que sempre ens han donat suport, s'hagin cregut des del principi el nostre projecte. L'Uni pot ser d'aquí a uns anys un autèntic referent europeu. Tant de bo el club estigui molt ben consolidat a la lliga i també en l'àmbit internacional.

Què en quedarà de la seva etapa com a president?

Jo no busco reconeixements ni res de tot això. He fet la feina. He intentat fer-la el millor possible. M'agradaria que l'Uni seguís el seu camí d'èxits i que no tinguéssim problemes de cap mena.

Quina és la millor jugadora que ha fitxat?

Ostres, no ho sé! En Pere (Puig) en sap més que jo d'això. Han passat grans jugadores per Girona, com Chelsea Gray, i estic segur que encara en vindran de millors. Aquí a Girona hem vist jugar la selecció dels EUA contra l'Uni. Hem vist les millors jugadores d'Europa i del món gràcies a aquell partit i a la participació a l'Eurolliga. Aquí el que voldria destacar és que la gent de fora també ha cregut en nosaltres i per això hem pogut portar la selecció dels EUA a Girona, disputar amistosos contra l'Ekaterimburg, o disputar la màxima competició europea.

Ha patit mai per la viabilitat del club?

Sí.

Per com ho diu, més d'una vegada?

Molts cops. Sobretot a l'inici, no vull personalitzar, però vaig haver de fer molts equilibris. Quan el totxo funcionava jo vaig ser patrocinador. Després va venir la crisi i vaig haver de salvar els meus negocis. Patia doble pel club i per la meva feina. Però un té imaginació, i amb l'ajuda de la gent de la junta hi vam posar el coll, vam trobar altres espònsors i vam tirar endavant. Hem tingut la soga el coll molts anys.

Es veu presidint una ACB del bàsquet femení?

Jo estaré a la junta de l'Uni i aquesta és la meva prioritat. He tingut reunions amb els clubs de la Lliga Femenina, a Madrid, i amb la Federació. Saben les meves idees. Però un també es fa gran. Em trobo jove i vull fer coses, però tinc la meva edat. Si la salut em respecta, estic a disposició. Soc un boig del bàsquet. I sent un boig del bàsquet, tinc les meves idees. Si a algú li agrada el que plantejo, estic preparat per ajudar-los.

El futur de la Lliga Femenina ha de passar per aquí?

Jo penso que sí. Si hi ha un patrocinador, Iberdrola, i la televisió emetrà un partit cada dissabte, vol dir que hi ha gent que aposta pel bàsquet femení. Els protagonistes són els clubs i les jugadores i, per tant, els diners, han de revertir en els clubs i les jugadores. Hem d'anar per aquest camí.

Quins reptes immediats haurà d'afrontar Cayetano Pérez a partir d'aquest vespre?

En Cayetano avui ens donarà les seves idees en l'assemblea i ens explicarà com vol portar el club a partir d'ara. Estic segur que serà un gran president. Té idees molt bones i tota la junta li donarà suport per seguir creixent. Jo el primer. Ara el més important és l'Uni Girona. Les persones estem al servei del club.