El pilot britànic de Mercedes, Lewis Hamilton, ha aconseguit batre el record de pole position de Michael Schumacher i, des d'ahir, va deixar la xifra en 69, a l'espera d'ampliar-ho en el que resta de temporada. A més, amb aquest millor temps i la posició de privilegi a la graella de sortida, intentarà assaltar el primer lloc del Mundial de pilots, i intentarà desbancar l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), del capdavant de la classificació.

La situació, per Hamilton, és immillorable. Amb la pista molla la graella es va veure molt afectada i els Ferrari no van rendir al seu millor nivell, quedant relegats fins a la tercera fila, amb Kimi Raikkonen cinquè i el propi Vettel sisè. Hamilton, amb aquesta graella pot donar un bon cop a la taula.

L'acompanyarà a la primera fila de la graella el Williams de Lance Stroll, que ha aprofitat la sanció de 20 llocs per un canvi a l'unitat de potència dels Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo, segon i tercer, respectivament, mentre que la segona línia serà per Esteban Ocon (Force India) i Valtteri Bottas (Mercedes).

Pel que fa als pilots espanyols, el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso) sortirà dissetè, mentre que Fernando Alonso (McLaren) ho farà del vintè lloc, ambdós sancionats per canvis al motor.