El manacorí Rafael Nadal, primer cap de sèrie, ha fet bons els pronòstics, però ha hagut de suar de valent abans d'aconseguir el pas als vuitens de final de l'US Open després de derrotar aquesta nit per 6-7 (3), 6-3, 6 -1 i 6-4 l'argentí Leonardo Mayer en la tercera ronda del torneig.

La victòria de Nadal ha sigut la quarta (4-0) que aconsegueix en els mateixos enfrontaments que ha tingut amb Mayer dins del circuit professional, però la primera des del 2014, quan van jugar a la tercera ronda de Roland Garros (6-2, 7 -5, 6-2). Nadal, de 31 anys, que disputa el seu tretzè Open dels Estats Units i ha guanyat dues vegades (2010, 2013), a segellat el pas als vuitens de final per novena vegada. El pròxim rival de Nadal serà l'ucraïnès Aleksandr Dolgopolov, 68 del món, que va vèncer per 6-1, 6-0 i 6-4 al serbi Viktor Troicki.

Com s'esperava el partit, disputat a la pista central Arthur Ashe de Flushing Meadows, ha sigut competitiu i igualat mentre l'actual campió de Roland Garros ho ha permès i ha sigut el ha fet que al final el desigual duel s'estengués durant tres hores i 15 minuts .

Nadal, com li va passar a la ronda anterior davant del japonès Taro Daniel, no ha començat bé el partit, especialment amb la seva resta i per aquest motiu davant el bon servei de Mayer no va poder mai fer-li un break, encara que va tenir diverses oportunitats d'aconseguir-al sisè joc.

No els ha aprofitat i això li ha costat que Mayer amb un "aces" es mantingués segur per arribar al desempat, on el tennista argentí de 30 anys, número 59 del món, ha sigut millor i ha aconseguit el break point en el cinquè, que va ser tot el que ha necessitat per quedar-se amb la màniga, que va durar 63 minuts.

Nadal tenia per davant com a mínim tres sets, i el segon de la mateixa manera que el primer, Mayer no ha baixat el seu ritme de joc ni el seu encert amb el servei, cosa que ha fet que tots dos anessin fins al setè joc quan per fi el tennista esquerrà de Manacor ha aconseguit el seu primer 'break' del partit.

L'avantatge de 4-3 li ha donat a Nadal tota la confiança per poder deixar anar millor els seus cops i amb quatre pilotes de set en el seu poder, en la segona ho ha aprofitat per posar l'empat a 1-1 parcial en el marcador. Això també li ha donat tranquil·litat a Nadal, mentre a Mayer perdia la concentració en el seu tennis i ha deixat que el tennista espanyol l'atropellés per un parcial de 6-1, en només 27 minuts.

Ja amb tot a favor, Nadal ha encarat la quarta mànega segur que estava a punt d'aconseguir l'objectiu de viure la segona setmana de l'Open dels Estats Units, però abans havia de concloure la tasca en el quart set, que ha mantingut la mateixa tònica que en el tercer. Fins que Nadal ha cedit per primera vegada el seu servei i ha fet que el parcial de 5-4 li donés emoció al desè joc, que ha començat amb avantatge de 30-0 per al tennista espanyol, però que ha deixat que Mayer el empatés (30-30) .

Un error de Mayer amb el seu cop de dreta ha donat a Nadal el 40-30 i en la pilota de partit l'ha aorofitat al veure com el tennista argentí cometia el mateix error. Nadal estava en els vuitens amb un treball extra, alguns dubtes en el seu tennis, però feliç de seguir en la lluita pel que seria el seu tercer títol en l'últim torneig de Grand Slam de la temporada.