La selecció espanyola espera poder obrir la porta de les medalles de l'Eurobasket 2017, per a l a qual cosa haurà de superar Alemanya avui a quarts de final (17.45 h, Cuatro). Els dos equips arriben en bon moment, Espanya després de superar Turquia en un partit dur, feixuc, tàctic, amb ambient advers que va saber doblegar amb rigor defensiu i Alemanya, després de fer el mateix amb França, bronze en l'últim campionat.

A Alemanya sobresurt la figura de Dennis Schoreder. El base d'Atlanta Hawks és l'espurna que necessitava l'equip alemany perquè explosionés tot el potencial que sempre han tingut. Els alemanys tenen jugadors alts capaços de córrer i de tirar des de l'exterior i jugadors de perímetre que poden ajudar molt en el rebot. Qualsevol pot tirar de tres i anotar. Però fins ara no tenien aquest generador de joc que els fes fer un pas endavant. Scariolo ja va qualificar Schroeder «d'indefensable, en algunes ocasions», per la seva qualitat tècnica i velocitat, tot i que també és veritat que, de vegades, el jugador peca d'individualisme i precipitació.

La transcendència del partit també pot ser important. Alemanya té menys experiència en xocs vitals i en un final ajustat pot ser una mancança. La selecció espanyola, en canvi, té l'experiència del campió al seu favor.