Josep Maria Bartomeu, president del Barcelona, ha manifestat que jugar el partit de LaLiga Santander davant Las Palmas a porta tancada no és per motius de seguretat, que "estava garantida", sinó per mostrar la "disconformitat" del que està succeint a Catalunya.

"No es fa per seguretat. La seguretat està garantida, així ens van dir els Mossos i la Policia Nacional", ha assenyalat Bartomeu a beIn Sports en la llotja del Camp Nou abans de començar la trobada de la setena jornada de lliga.

"Es fa a porta tancada per mitjans excepcionals, no per seguretat", ha insistit el mandatari barcelonista, qui ha destacat que des del club blaugrana lamenten "moltíssim el que està succeint avui dia a Catalunya, aquesta falta de llibertat d'expressió que tant valorem -ha dit-".

"Veiem amb molta pena el que està ocorrent. I per això hem decidit, en lloc d'anul·lar el partit, que era el que volíem tots, jugar el partit, però d'una manera excepcional, és a dir, sense públic, a porta tancada perquè es vegi que es juga un partit de futbol, però res que té a veure amb la normalitat que hem jugat durant tota la nostra història", ha afirmat.

"És un partit excepcional, sense públic, i a més donant el nostre suport a tots els que estan patint aquesta falta de llibertat d'expressió", ha apuntat.

Bartomeu ha explicat que durant tota la jornada han intentat anul·lar la trobada i que han parlat amb els organismes i institucions, principalment amb LaLiga.

"No hi ha hagut manera i davant la negativa de la Lliga per anul·lar el partit i passar-ho a un altre dia, la qual cosa suposava evidentment una pèrdua important de punts, sis per a l'equip, s'ha parlat amb directius, executius, també amb l'equip tècnic, els jugadors i hem decidit jugar el partit, i sobretot fer-ho a porta tancada perquè es vegi aquesta crítica o aquesta manera de mostrar disconformitat al que succeeix a tothom", ha continuat.

Dimissió de Carles Vilarrubí

El vicepresident del Barça, Carles Vilarrubí, ha presentat la seva dimissió en desacord amb la decisió de jugar del Barça. Respecte a això, Bartomeu ha comentat que "no és fàcil", "cadascun té les seves opcions i opinions", i ha assenyalat que "hi haurà temps per valorar-ho".