Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) noh a fallat i s'ha situat a l'estela de Márquez, al principi de la cursa i ha doblegat a Zarko en una emocionant última volta, quan la superat en el revolt abans de la meta. El rival més directe del líder del Mundial, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17) va sortir onzè i en aquesta posició s'ha mantingut al final de la primera volta però en la següent, un error en intentar superar a un altre rival per intentar recuperar posicions, l'ha fet caure fins al vintè lloc.

Pel que fa la resta de pilots, en Moto3, el mallorquí oan Mir (Honda) ha sentenciat el seu primer títol mundial de Moto3 amb una brillant victòria al circuit australià de Phillip Island, el mateix escenari en què Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha fet un pas important per aconseguir el seu quart títol mundial de MotoGP i el sisè de la seva carrera esportiva i també l'italià Franco Morbidelli (Kalex) a Moto2.

Mir s'ha proclamat campió del món de Moto3 de la millor manera que podia fer-ho, donant la cara i vencent una carrera que s'ha vist escurçada en el seu recorregut per l'aparició de la pluja durant la setzena volta, en la qual tots els pilots han aixecat la mà al final de la recta de meta per la intensa pluja que ha començat a caure en aquests instants.

Direcció de Carrera ha mostrat bandera vermella, ja que la prova havia estat declarada "en sec", i això ha activat el reglament de competició, de manera que l'última volta vàlida era la que haguessin completat tots els pilots i aquesta ha estat la quinzena, en la qual Joan Mir ha estat primer, seguit del seu company d'equip, el belga Livio Loi i de Jorge Martín (Honda).

L'italià Romano Fenati (Honda), l'únic que matemàticament podia retardar la consecució de títol a Joan Mir, ha acabat sisè, el que permetia a Mir ser campió en acumular setanta punts d'avantatge en la classificació provisional del Mundial a falta de dos grans premis, en els quals amb prou feines es reparteixen cinquanta punts.

Marc Márquez, en tant, s'ha adjudicat adjudicar la seva sisena victòria de la temporada i ha fet un pas de gegant per aconseguir el seu quart títol mundial de MotoGP, després d'una laboriosa carrera que per moments ha tingut fins a vuit pilots en el grup de cap i que s'ha unit al "desastre" d'Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17), que només ha pogut ser tretzè.

El pilot de Repsol Honda es troba ara amb un avantatge de 33 punts, en lloc dels onze amb els que va arribar a Austràlia, en la lluita pel Mundial de 2017 a falta de dues carreres, la qual cosa li podria permetre proclamar-se matemàticament campió del món en la següent cita de Malàisia.

Encara que Marc Márquez ha sortit bé i que s'ha col·locat el primer en la frenada de final de recta, per fora se li 'ha colat' a la segona corba l'australià Jack Miller, àvid d'agradar a la parròquia local.

Després de no pocs canvis al capdavant de carrera, a sis i la conclusió, el pilot de Repsol Honda ha tornat a ser líder per destacar-se dels seus rivals, mentre Rossi s'ha consolidat en la segona plaça i Viñales ha doblegat a Zarco en la mateixa recta de meta de l'última volta.

El portuguès Miguel Oliveira va pujar a Phillip Island per primera vegada al més alt del podi al costat de la seva KTM en vèncer la cursa de Moto2.

El seu company d'escuderia, el sud-africà Brad Binder va acabar segon, i el líder del mundial, l'italià Franco Morbidelli (Kalex), tercer.

Morbidelli està també a tir de proclamar-se campió a Malàisia, en concloure desè seu rival directe pel títol, el suís Thomas Luthi (Kalex).