La selecció espanyola tanca el 2017 amb dos partits de preparació per al Mundial de Rússia de l'estiu vinent, el primer aquesta nit a La Rosaleda de Màlaga, contra Costa Rica, un combinat que tampoc faltarà al Campionat del món. «La Roja» tornarà a jugar dimarts, precisament contra els amfitrions del torneig, a Sant Petersburg.

Encara amb el tema polític de rerefons, el rebuig de gran part de l'afició a Gerard Piqué ja ha quedat en un segon pla, però ara ha arribat un nou debat sobre el disseny de la samarreta del pròxim Mundial, que fa pensar a alguns en la bandera republicana.

En l'aspecte purament esportiu està previst que Julen Lopetegui aposti pel seu equip de gala a l'espera dels retorns de Dani Carvajal, a punt de recuperar-se d'una periocarditis, i Diego Costa, un cop ja pugui jugar des de gener amb l'Atlètic de Madrid. Mentrestant en les seves demarcacions es reivindiquen Odriozola, alenada d'aire fresc en el futbol espanyol, i Morata, que agafa amb força el 9 amb el seu rendiment al Chelsea. Dos jugadors poden disputar a Màlaga seus primers minuts com a internacionals absoluts. Són el porter Kepa (Athletic); i Luis Alberto Moreno, l'art gadità d'un futbolista que lidera el Lazio italià amb el seu futbol.