Girona es convertirà diumenge vinent, 19 de novembre, en la capital del trail running català. Arriba la setena edició de la Cursa de Muntanya de Girona, que torna a tenir el massís de les Gavarres com a protagonista i el Barri Vell de Girona com a centre d'operacions.

Ho farà amb tres curses: l'Express (15 quilòmetres i 600 metres de desnivell), la Trail (24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell) i la TransGavarres (54 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell).

Entre els participants de l'edició d'enguany hi hurà els actuals campions Toti Bes, Ruben Hernández, Jordi Vila i Eva Montero.

La gran novetat d'aquest 2017 la trobem en la jornada de dissabte, quan es disputaran les primeres curses infantils de la història de la Cursa de Muntanya de Girona.

Aquestes són algunes de les imatges de l'edició de l'any passat:

{C}{C}{C}{C}

Els itineraris del Trail i l'Express seran tècnics i dinàmics, un constant puja i baixa on la diversió està assegurada, assegura l'organització. La Transgavarres continua essent la prova estrella, només a l'abast dels més agosarats i experimentats en les curses de muntanya. El punt d'inici de la Transgavares serà a Palamós, al costat del mar; l'arribada al barri vell de Girona després d'atrevessar les Gavarres i passant per parates com el Puig Cargol, Can Genoer, Els Metges o Santa Maria de Montnegre.

Mira sobre el mapa el recorregut de la Transgavarres

Aquest és el vídeo de la darrera edició de la Cursa de Muntaya de Girona:

La Plaça Sant Domènec, en ple cor del barri vell de Girona, seguirà sent l'epicentre de la Cursa de Muntanya de Girona.

Aquests són els perfils de les tres curses:

Els favorits

Transgavarres

A la sortida, a les vuit del matí del diumenge, trobarem el tricampió de la prova Toti Bes (Club Trail Running Girona). El gironí buscarà la seva quarta victòria consecutiva a casa. Ruben Hernández (BTR Pro Team), actual campió del Trail, farà el salt a la distància llarga per qüestionar-li la victòria. Amb el mateix objectiu sortiran Aleix Baptista (Team Biomecànica), el veneçolà Samuel Dávila (Sport HG) o Zoel Codolà (Esports Maverick). En dones la gran atracció serà Eli Gordón, que viatjarà a Girona per seguir la seva temporada d´ensomni. Atents també a Carla Ryan (Cenit). A més l'organització ofereix la possibilitat de fer front al recorregut per parelles.

Trail

La sortida a Sant Domènec serà a les deu del matí. Marc Pérez (Inverse Team Trail), Jordi Vila (Gaspa Team), actual vencedor de l´Express, o Jordi Rabionet (TR Esports Parra) es postulen com a grans animadors de la prova. El nou recorregut de 24 quilòmetres i 1100 metres de desnivell positiu dibuixa un perfil excitant. Un constant puja i baixa que recorre llocs tan emblemàtics com les Mines del Nen Jesús, el Castell de Sant Miquel o la Riera de l'Onofre. Una autèntica carrera de trailrunning més dura i exigent que la d'anys enrere, però també molt més divertida i atractiva per al corredor.

Express

El nou recorregut de la germana petita de la CMG també serà més atractiu i dinàmic. 15 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu. Una distància pensada pels corredors més novells, però també pels participants més ràpids. L'actual campiona, Eva Montero (Montseny Maasais), defensarà la seva corona a partir de dos quarts de deu.