El Barça segueix sense conèixer la derrota aquesta temporada i ahir va demostrar que també sap tirar endavant els partits que exigeixen solvència i davant un Leganés valent va aconseguir el triomf, de la mà d'un inspirat Luis Suárez, per 3 a 0.

Ernesto Valverde va optar per treure el mateix onze que havia guanyat dues setmanes abans el Sevilla al Camp Nou (2 a 1). Amb Paco Alcácer acompanyant en l'atac a Messi i Luis Suárez. El Leganés, que encadenava dues derrotes seguides, va apostar per ajuntar les seves línies renunciant a la pressió alta. Aquest plantejament va funcionar als locals i els blaugrana van crear poc perill en els primers 20 minuts.

El Barça va sortir amb ganes de apoderar-se de la possessió i construir des de la tranquil·litat però els locals van ser una mica més durs que els de Valverde i ho van aprofitar per tenir les primeres ocasions a partir d'Amrabat i posteriorment de Gabriel.

Tal com transcorria el partit feia la sensació que els de Valverde havien de posar més ritme si volien els tres punts, però una acció aïllada ho va evitar.

Un xut potent i amb efecte d'Alcácer va desconcertar el porter Cuéllar que va deixar morta la pilota i Luis Suárez va caçar la pilota per marcar i trencar així una ratxa de cinc partits sense marcar.

El conjunt de Garitano no es va enfonsar després del gol i va seguir acostant-se a la porteria de Ter Stegen. L'alemany va haver de fer dues parades de mèrit abans d'arribar al descans.

A la represa el Leganés va canviar el sistema tàctic i aquesta modificació, unida a un moment de baixada del Barcelona, va poder suposar un disgust per al líder. Els locals es van començar a acostar i l'ocasió més clara va ser un mà a mà de Beavue que va acabar amb un xut massa centrat.

L'energia de Butarque es va apagar amb el segon gol blaugrana, molt semblant al primer. Alcácer, després d'un canvi de ritme, es va treure un xut potent que va rebutjar Cuéllar amb dificultats. Suárez va aparèixer un cop més per rematar la pilota al fons de la porteria. El Barça, amb poc, obtenia molt.

Els locals no van perdre mai la fe. Mancats d'encert però voluntariosos, van poder escurçar distàncies en més aproximacions.

El que no va perdonar va ser el Barça. Messi, en el seu últim intent del partit, va fer una bona passada a Paulinho perquè empenyés a gol. Va ser el segell a una mostra d'ofici que demostra la solidesa del líder.