L'atleta gironí Adel Mechaal ha guanyat la medalla de plata individua als campionats d'Europa de cros de Samorin (Eslovàquia).

Aquesta és la segona medalla per Mechaal en aquesta competició, ja que va obtenir el bronze fa dos anys, i la quarta europea en total, comptant les dues que ja té en pista (subcampió de 5.000 a l'aire lliure i campió de 3.000 en sala).

Només el turc d'origen kenyà Kaan Kigen Özbilen ha pogut amb Adel Mechaal, que comença la temporada 2017/2018 en el bon estat de forma que va demsotrar aquest any amb el seu quart lloc a la final dels Mundials en pista de Londres.

A mitja carrera, de 10.180 metres, Mechaal s'havia quedat sol dalt amb tres britànics: Andrew Butchard, Ben Connor i Dewi Griffiths, però aquest va haver de parar-se, lesionat.

El de Palamós es va enganxar a Butchard i després va prendre el comandament quan va veure que Özbilen, subcampió d'Europa de mitja marató, arribava per darrere.

El turc va prémer per despenjar a Mechaal per temor a la rematada de migfondista del català i ho va aconseguir en l'últim 500. El campió d'Espanya va creuar la meta segon.

Els que si que van aconseguir la medalla d'or van ser els júnior, o com s'han passat a denominar a nivell internacional, els sub-20. En el combinat espanyol hi participava el també palamosí Anasse Mahboub, que va contribuir a aquest èxit amb una setena posició.

I, a més, l'atleta banyolina Esther Guerrero, va contribuir a la obtenció de la medalla de bronze en la prova de relleu mixt, que s'estrenava en aquesta edició de la prova. Guerrero formava part d'un equip en el que també hi participaven Solange Pereira, Victor Ruiz i Jesús Gómez.