Després de gaudir d'una setmana de vacances coincidint amb les dates nadalenques, la plantilla del Barcelona va tornar ahir a la tarda als entrenaments, tot i que sense els argentins Lionel Messi i Javier Mascherano i l'uruguaià Luís Suárez, que no es reincorporaran fins al dimarts. El tècnic del conjunt blaugrana, Ernesto Valverde, va dirigir una sessió a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb els jugadors disponibles del primer equip i els futbolistes del Barça B José Manuel Arnaiz i Carles Aleñá. Messi, Suárez i Mascherano tenen permís del club per reincorporar-se als entrenaments el pròxim 2 de gener.

La sessió d'ahir va servir per començar a preparar el primer duel de l'any 2018: l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei que el conjunt blaugrana disputarà dijous que ve contra el Celta a Balaídos. Els homes de Valverde tornaran a entrenar-se avui, a les 10.30 hores, a la Ciutat Esportiva, en la que serà l'última sessió del 2017.

D'altra banda el club continua treballant en diversos fronts oberts que té sobre la taula. Un és la renovació de Sergi Roberto, el qual hauria rebut diverses ofertes molt llamineres d'equips de la Premier Legue. L'altre és el fitxatge de Philippe Coutinho. El migcampista del Liverpool estaria negociant la seva incorporació al club blaugrana i l'operació podria haver avançat durant els darrers dies. Coutinho és un desig de l'àrea esportiva des de l'estiu.