Els dos milers d'espectadors que han anat aquest vespre a Fontajau no s'han equivocat. El dia era important i les jugadores de l'Spar Citylift Girona no ha fallat fent el millor bàsquet de la temporada, especialment en el primer temps (49-29), passant per sobre de l'Olympiacòs i classificant-se per als vuitens de l'Eurocup. Al final, 89-62 i l'evidència que Èric Surís ha posat l'equip a punt de caramel quan arriben els grans moments de la temporada. Dissabte la visita de l'Avenida a Fontajau, la setmana següent la Copa i el dijous de l'altra una nova cita europea Girona amb l'anada dels vuitens de final. Aquest cop, el rival serà el Virtus Eirene italià que avui s'ha desfet del Gydnia polonès.

Un triple des mitja pista de Nicole Romeo en el darrer segon ha permès a l'Uni arribar al final del primer quart amb 11 punts d'avantatge en el marcador (29-16). Un avantatge prou clar que, però, no arribava a fer suficient justícia a l'excel·lent posada en escena gironina que amb un bàsquet espectacular ha fet gaudir els prop de dos milers d'espectadors que han anat aquest vespre a Fontajau. Molt solvents en defensa, sortint ràpidament en les transicions i amb la parella de pivots, Colhado/Evans, fent-se immensa dins la zona l'Uni ha arribat a dominar per 18 punts després de vuit minuts per emmarcar (26-8). L'Olympiakós ha reaccionat, o com a mínim ho ha intentat des del triple. Sis punts seguits de Maltsi i Anderson han semblat revifar un Olympiacòs que, però, ha acabat veient com l'agònic triple de l'australiana Romeo només era un avís de què els hi esperava en el segon quart.

Lluny de rebaixar el ritme, l'Spar Citytlif Girona ha seguit a la seva. I, a diferència del que li passa a l'Olympiacòs a molts rivals de les gironines, l'Uni té una segona unitat de molt nivell. I això s'ha tornat a notar. Els minuts de descans de Colhado, Evans, Romeo o Mendy els han cobert bé Traoré, Conde o Rosó Buch. Un triple de l'escorta mataronina ha posat els vint punts de diferència per primer cop en el marcador (47-27, poc abans del descans).

Les gregues no han tirat la tovallola i ho han seguit intentant gairebé fins al final, però avui era el dia de l'Uni. Si a la primera part havia estat el domini interior de Colhado, Evans i Traoré; a la segona part l'encert de la francesa Magaly Mendi ha estat la clau per enlairar la diferència fins més enllà dels vint punts (69-46, amb triple final de Rosó Buch per tancar el tercer quart). Els darrers deu minuts no han canviat, un contracop de Mendi ha arribat a posar momentàniament els trenta punts de diferència en el marcador, i les jugadores i el públic de Fontajau han acabat celebrant una victòria de prestigi a Europa.