Thomas Vermaelen estarà només dues setmanes de baixa després de confirmar-se que pateix un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa esquerra, fruit d'una acció fortuïta en el partit que els blaugrana van jugar diumenge al Benito Villamarín contra el Betis (0-5). «Els Serveis Mèdics del Barcelona han confirmat que el jugador del primer equip Thomas Vermaelen té un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa esquerra. Després de les proves realitzades aquest dilluns, el temps de baixa previst, finalment, serà de dues setmanes», va anunciar ahir el club en un comunicat

D'aquesta manera, tot i els greus antecedents de lesió del central belga, el període de baixa serà mínim en tractar-se d'un trencament mínim. Vermaelen va ser substituït en el minut 41, amb 0-0, en notar unes molèsties per un Samuel Umtiti que reapareixia després de lesió. La baixa d'Umtiti, precisament, va obrir les portes de la titularitat a Vermaelen, que en els últims mesos ha jugat més partits amb la samarreta blaugrana que en totes les temporades anteriors, amb un total de 13 duels repartits entre la Lliga Santander (7), la Copa del Rei (5) i Lliga de Campions (1).

Per altra banda, Andrés Iniesta i Javier Mascherano es varen entrenar amb la resta de la plantilla i van deixar enrere les seves molèsties.