El FC Barcelona ha aconseguit remuntar (2-1) amb dificultats a l'Alabès, gràcies als gols de Luis Suárez i Leo Messi que han donat la volta a la diana inicial de John Guidetti.

Els dos gols del conjunt blaugrana han arribat en els últims vint minuts de joc, fent inútil el gol del suec d'un planter basc que va fer mal amb la seva velocitat, però que no va saber aprofitar les seves ocasions clares per sumar en el feu català.

Els blaugrana han tractat de dominar el partit i arraconar als d'Abelardo a la seva pròpia àrea des del començament. L'altíssima pressió dels d'Ernesto Valverde ofegava els intents de sortida ràpida rival, encara que deixava lliure un buit a l'esquena que no va trigar a ser l'objectiu de totes les pilotes de l'Alabès.

Així van arribar les seves ocasions més clares. Primer, Ibai Gómez ha malgastat un frec a frec amb Ter Stegen, abans d'assistir a John Guidetti en el gol que ha obert el marcador.

Després del descans, el cansament ha començat a notar-se en un equip basc. A més, la línia defensiva blaugrana ha fet un pas enrere que ha aconseguit evitar la constant exposició i Valverde ha tractat de guanyar profunditat amb els canvis en tots dos laterals.

Malgrat la seva gran actuació, el porter Paulinhono no ha pogut evitar el tant de l'empat de Suárez, que acumula vuit jornades seguides marcant. L'uruguaià va xutar una rematada d'Andrés Iniesta que també va tocar Gerard Piqué, per igualar el marcador.

Abelardo ha buscat llavors refrescar als seus atacants i intentar recuperar la velocitat tan efectiva en els primers minuts.

No obstant això, en el tram final, la pilota parada de Messi ha tornat a ser decisiva. L'argentí ha marcat el sisè gol en cinc jornades per donar la victòria als seus i acabar amb el somni d'un nou triomf èpic de l'Alabès.

El Barça manté la renda d'11 punts al capdavant de LaLiga, invicte i en una ratxa de set partits guanyats seguits.

Fitxa tècnica

Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Sergi Roberto, min. 52), Piqué, Umtiti, Digne (Jordi Alba, min. 52); Rakitic, Coutinho (Alcácer, min. 66), Paulinho, Iniesta; Suárez i Messi.

Alabès: Pacheco; Alexis, Laguardia, Maripán, Duarte (Demirovic, min. 89); Ibai, Medrán, Wakaso, Pérez (Pedraza, min. 63); Sobrino i Guidetti (Munir, min. 76).

Gols: 0-1, min. 23. Guidetti; 1-1, min. 72. Luis Suárez; 2-1, min. 84. Messi.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (C.Gallec). Ha amontestat a Wakaso (min. 22), Duarte (min. 27) de l'Alabès.

Estadi: Camp Nou. 62.369 espectadors.