El jugador del RCD Espanyol Sergio García ha volgut aclarir aquest dilluns que el seu insult al blaugrana Samuel Umtiti durant el derbi del passat diumenge al RCDE Stadium (1-1) no va ser mogut pel racisme, ja que diversos mitjans apunten al fet que es va dirigir a ell com a "negre", sinó que va ser fruit del moment del xoc.

"Abans de res aclarir que ahir mateix ja vaig parlar amb Samuel. En cap cas el meu ànim va ser racista!", va escriure el davanter a les seves xarxes socials per explicar el succeït i després que diversos mitjans es van fer 'ressò' de l'insult.

Va afegir que es va criar en un barri "amb totes les races del món" i va esgrimir com a defensa que la seva dona és d'ètnia gitana i que té un cunyat afroamericà. "En la tensió del partit es diuen moltes coses que han de quedar-se en el camp. 'Força Espanyol'", va concloure el del Bon Pastor.

Quan va succeir l'acció, en la part final d'un derbi que estava sent ja tens, el central blaugrana es va dirigir cap a Sergio García recriminant-li l'insult i va haver de ser parat per diversos jugadors, entre ells el seu company Gerard Piqué.