La Copa del Rei busca el seu primer finalista, que sortirà del duel que aquesta nit viuran al Sánchez Pizjuán el Sevilla i el Leganés. Andalusos contra madrilenys; favoritisme envers la il·lusió d'un conjunt, el de Garitano, capaç de fer història eliminant tot un Reial Madrid en l'anterior ronda. L'1-1 de l'anada i el fet de jugar a casa donen un teòric avantatge als de Montella, encara que en 90 minuts tot pot passar.

Sobretot perquè el Sevilla, tot i la seva immaculada trajectòria a la Copa, no acaben de trobar el seu rumb a la Lliga amb el tècnic italià. L'últim partit n'és un exemple. Naufragi a Eibar, amb un 5-1 en contra el dia que tornava Nico Pareja d'una lesió i debutaven els fitxatges d'hivern Miguel Layún, Roque Mesa i Sandro Ramírez. Sembla, per tant, que avui tornaran els habituals.

El Leganés, que tindrà el suport d'uns quatre-cents espectadors a les graderies del Pizjuán, té les baixes dels argentins Alexander Szymanowski i Mauro dos Santos per culpa d'uns problemes físics. En canvi, Garitano recupera Rubén Pérez, que es va perdre l'enfrontament d'anada disputat a Butarque.