Després de guanyar dissabte la prova dels 3.000 metres masculins, Adel Mechaal també es va imposar ahir en els 1.500 metres en el Campionat d'Espanya de Pista Coberta que s'ha celebrat a València. De la seva banda, l'atleta banyolina Esther Guerrero també va guanyar per quarta vegada consecutiva en els 800 metres femenins.

Mechaal va tornar a aconseguir un doblet, com ja va fer el 2015 en aquesta competició, en imposar-se en totes dues proves. Ahir va guanyar la carrera dels 1.500, una cursa en què l'atleta palamosí va voler imposar un alt ritme amb la intenció de desgastar els rivals més potents en un final ràpid.

Va passar els primers 500 metres en 1 minut i 20 segons i després va augmentar el ritme progessivament per acabar creuant la línia de meta en primera posició.

És la tercera vegada que Mechaal guanya la medalla d'or en aquesta distància. Ahir va fer un temps de 3:43.10 i el va seguir de molt a prop Marc Alcalá (3:43:87). Va completar el podi Jesús Gómez (3:44.24).

La jornada va ser rodona per a l'esport gironí, ja que Esther Guerrero també va guanyar en els 800 metres femenins. La banyolina va dominar la carrera de principi a fi sense oposició, i va fer els primers 600 metres amb un minut i mig. De fet, va declarar després de la cursa que arribava a la cita nacional amb força dubtes, però que en l'escalfament l'havien convençut de provar un ritmés alt des del principi de la cursa.

Era la quarta vegada seguida que Guerrero guanya en aquesta distància Ahir es va imposar amb contundència amb un temps de 2:03.43. Van completar el podi Natalia Romero (2:07.49) i Rosalía Tárraga (2:07.92).

Amb aquests resultats en el Campionat d'Espanya, els dos atletes gironins aconsegueixen un passatge pel Mundial d'Atletisme de pista coberta que es disputarà a la ciutat britànica de Birmingham de l'1 al 4 de març. Tant Mechaal com Guerrero arribaran a aquesta cita amb una moral molt alta després dels resultats d'aquest cap de setmana i amb opcions de fer un bon resultat en el Mundial.