Les instal·lacions del x3 Pàdel & Fitness seran l'escenari, del 12 al 18 de març, de la primera edició del Torneig de pàdel Diari de Girona, que arriba carregada d'obsequis per als participants, iniciatives benèfiques i activitats lúdiques per a petits i grans. El campionat té caràcter social i està obert a participants majors de 16 anys. Hi haurà tres categories, la masculina, la femenina i la mixta, i es podrà participar en una o dues. En cada una d'elles hi haurà tres divisions en funció del nivell dels jugadors. Oliva Motor Girona n'és el patrocinador principal, mentre que Agenthia Serveis Immobiliaris n'és l'espònsor. Les inscripcions ja estan obertes al x3 Pàdel & Fitness fins al proper divendres 9 de març. L'organització espera la participació d'unes 120 parelles.

«Aquesta prova no és federada, és a dir, el públic que s'inscriu, no necessita tenir la llicència federativa de pàdel per participar-hi ja que no és una competició federada, sinó social», detalla Edgar Oliver, director esportiu del x3 Pàdel & Fitness. Cada jugador/a podrà competir en dues categories, la masculina o femenina, i la mixta. Oliver afageix que «a l'hora d'inscriure's, els jugadors trien en quin nivell volen jugar, és a dir, a Primera, Segona o Tercera» en funció del nivell d'exigència. «Podríem dir que la Primera categoria és per a jugadors/es que fa anys que competeixen, tant a nivell social com federatiu. La Segona sol ser per a jugadors/es que no practiquen l'esport amb la mateixa regularitat ni des del mateix període de temps que els de Primera. Per últim, la Tercera categoría sol estar dirigida a jugadors/es que practiquen l'esport fa relativament poc o bé que el pratiquen de manera molt menys regular; podríem dir que són un perfil d'iniciació cap a la competició», relata el director esportiu i responsable tècnic de l'escola de menors.

Sobre el torneig del Diari de Girona, «creiem que estem fent una molt bona feina a l'hora de potenciar-lo i oferir el millor producte i torneig possible al públic i esperem al voltant d'unes 120 parelles, comptant totes les categories», diu Edgar Oliver.

Els participants rebran un pack de benvinguda «molt complet». S'està dissenyant una samarreta especial. L'anomenat welcome pack també inclou beguda, un suplement energètic, fruita, xips, madalenes i algun detall més. Les finals es disputaran el diumenge dia 18 al matí. Abans hi haurà una xocolatada benèfica oberta per a tothom que vulgui. Un cop acabin les finals, hi haurà l'entrega de premis i el gran sorteig que s'ha preparat amb obsequis com un viatge a una capital europea, un sopar de restaurant i un cap de setmana a un balneari.

Per als socis del x3 Pàdel & Fitness i els subscriptors del Diari de Girona el preu de la inscripció és de 22 euros (1 categoria) o 25 (dues); per als no socis ni subscriptors, els preus són 26 i 30 euros. Una part de la recaptació anirà destinada a la Fundació Oncolliga Girona. Els partits es jugaran a tres sets i cada parella participant tindrà garantits dos partits. El format de competició és de quadre eliminatori més fase de consolació.