Segona victòria consecutiva del Peralada i quarta al Municipal peraladenc. Els gironins s'estan fent forts a casa i fruit d'això han aconseguit agafar una mica més de marge respecte a la zona de descens, ara quatre punts per sota i de la promoció de descens, que ocupa el Formentera amb dos punys menys que els xampanyers.

La victòria va ser totalment justa a favor del Peralada. El conjunt blanc-i-verd va igualat el xoc a la primera meitat davant un Hèrcules que va esgotar pràcticament totes les seves opcions de lluitar per una plaça d'accés a jugar la promoció d'ascens a Segona Divisió. Queden deu jornades per acabar el campionat i com es va veure en el partit d'ahir, els gironins són plenament conscients de la importància de tots i cadascun dels punts que estiguin en joc i així ho demostren des del mateix escalfament. Amb una sola derrota en aquest 2018, l'arribada de Chicho a la banqueta ha estat un revulsiu per a un equip que no ha parat de créixer.

Per al duel contra el conjunt alacantí, el tècnic gironí tenia la sensible baixa al lateral dret de l'uruguaià Maxi Villa, sancionat, que fins al moment ho havia jugat pràcticament tot. El cos tècnic va optar per tornar a la defensa de cinc, amb cinc centrals, donant entrada així a Estellés i amb dos carrils llargs, amb les novetats de Serrano, que va jugar per la dreta i d'Álamo, que entrava a l'esquerra al lloc de Pablo Carbonell. Aquest sistema, que va ser variat a la segona part, va donar els seus fruits defensivament i també ofensivament.

En els primers 45 minuts el joc va ser molt igualat i la primera arribada va ser visitant. José Fran va fer intervenir Marc Vito, que amb una bona mà va evitar el gol en un xut enverinat. Va ser una de les ocasions més clares del partit per a un Hèrcules que va acabar justament derrotat. El duel, en el primer acte, es va mantenir extremadament igualat, encara que semblava que els perladencs, en l'últim quart d'hora, posaven una marxa més. Primer, una centrada de Xavi Boniquet des de la banda esquerra no la va encertar a rematar Kevin Soni per molt poc, i, poc després, Serrano va estar a punt de connectar una passada lateral però la defensa es va anticipar per evitar el perill.

A la segona part, el Peralada va saber gestionar el partit i va fer un altre pas endavant que va desencallar l'enfrontament. A l'hora de partit, una internada del central Estellés per la banda dreta va acabar amb una centrada al segon pal per a Álamo que, amb poc angle, va saber trobar el forat per superar el porter Falcón i avançar el seu equip en l'electrònic. El gol va donar ales als xampanyers i van desarticular un Hèrcules que va trobar molt pocs recursos en atac per superar una sempre molt ben col·locada defensa gironina.

L'única ocasió que van tenir els valencians va ser un xut molt llunyà i tou de Chechu Flores que va atrapar amb molta facilitat Marc Vito, que aconseguia mantenir la porteria a zero quatre jornades després de fer-ho al camp de l'Olot. Si el primer gol de l'equip l'havia aconseguit un futbolista fet al planter del Girona, el segon també va ser obra d'un jugador fet a casa. Joel Arimany, més murri que ningú, es va avançar a una mala passada del defensa cap al seu porter per, amb una mica de sort, fer entrar la pilota al fons de la porteria visitant per sentenciar el partit amb el 2 a 0 definitiu.

La quarta victòria consecutiva de l'equip a casa ha de tenir continuïtat a domicili amb el vital duel al camp del Peña Deportiva.