El Reial Madrid serà un dels vuit equips que jugui els quarts de final de la Lliga de Campions després de solucionar el seu compromís en la capital de França gràcies als gols de Cristiano Ronaldo i Casemiro en la segona part, un triomf que demostra la fortalesa dels madridistes a Europa. No hi ha un altre club que tingui l'ADN europeu del Reial Madrid. Ahir va quedar clar al Parc dels Prínceps, on va tornar a ensorrar-se un projecte folrat a força de petrodòlars. Ni l'arribada dels millors del món serveix com a garantia per a qui vulgui frenar el regnat blanc d'aquests últims anys. No tot es compra amb diners. Això ho ha de saber molt bé A-Khelaiffi, la joia més preuada -Neymar- no va poder lluir-se ahir a la nit per la coneguda lesió. En la seva absència, Mbappé i Cavani van prendre el comandament d'un equip que no va demostrar ni la seva qualitat ni la seva suposada fam per guanyar notorietat a Europa.

No va ser tan ferotge el llop com el pintaven. Del PSG golejador i abassegador a la lliga francesa no hi va haver rastre i el Madrid, acostumat a aquestes batalles, va treure brillantor als seus galons només començar la segona meitat. Asensio va realitzar una maniobra exquisida, va filtrar el cuir entre les cames de Dani Alves i Lucas Vázquez va lliurar a Cristiano el caramel. El portuguès va marcar de cap i va portar la tranquil·litat a la banqueta de l'actual campió. A més, va perllongar l'idil·li golejador que manté en aquesta Lliga de Campions. El de Madeira, que ha marcat en tots els partits, no va voler ser menys a la Ciutat de la Llum i també hi va deixar el seu segell.

Als deu minuts del 0-1 va arribar la segona groga de Verratti, que no va saber controlar-se en les protestes i va posar la catifa vermella al seu rival. Amb el marcador a favor i un jugador més, els de Zidane només van haver de deixar la inèrcia que fes la seva feina. Per molt que els parisencs forcessin amb pilotes a l'esquena per apaivagar la qualitat del seu oponent.

Asensio, novament, va demanar protagonisme amb un xut a la base del pal i tot seguit va arribar el torn de Cavani, que va posar una mica d'emoció al partit amb un gol de carambola. L'uruguaià va rebre un rebuig de Casemiro que va pegar a la cama. Amb Navas venut això va ser més que suficient per col·locar l'1-1 i mantenir la flama en els locals. Una cosa que va tenir més de fe que de ciència.

I així va ocórrer en els últims deu minuts. Benzema va desaprofitar una més -amb Cristiano com a soci-i Lucas Vázquez també la va estavellar al pal. Entremig, Casemiro va posar el punt i final a l'eliminatòria amb un llançament des de la frontal. El xut del brasiler va colpejar en Marquinhos, que va despistar a Arèola i va suposar el definitiu 1-2.

Al final, el dotze vegades campió d'Europa va enviar a la lona els 418 milions d'inversió del seu rival, es va carregar de moral per a les tres rondes que queden i permet seguir mantenint amb vida la possibilitat de guanyar un títol al maig, el gran objectiu d'un Reial Madrid que ha tornat a hipotecar la seva temporada a la competició que més vol en aquest món, la Lliga de Campions.