Els números de Raúl Garrido parlen per si sols. Tot sovint els canvis d'entrenador a mitja temporada no acostumen a funcionar però de vegades resulten, i d'allò més bé. Això és el que ha passat a Olot aquest curs. A mitjans de novembre, el club va decidir destituir Martín Posse després de fer 9 punts en 14 partits i tenir la salvació a 7. Catorze partits després, amb Garrido a la banqueta, l'Olot és 14è amb 4 punts de coixí sobre el descens directe. Òbviament que no hi ha res fet i el tècnic valencià és el primer de recordar-ho cada dia al vestidor i en totes les conferències de premsa. Per mantenir la categoria a Segona B caldrà suar i picar encara molta molt més pedra, començant per diumenge a Llagostera en el derbi. Ara bé, el club garrotxí ha volgut recompensar la bona tasca de Garrido i el seu segon, Kevin Martínez, renovant-los el contracte per una temporada més. «Estem molt satisfets. Som en un club que ens omple en tots els sentits i ens sentim molt valorats i estimats aquí. Tenim molta il·lusió per continuar aquí, complir l'objectiu de mantenir la categoria i estar junts la temporada que ve», deia ahir Garrido.

L'Olot, doncs, aposta per donar tranquil·litat i estabilitat a un projecte engegat tot just fa una mica més de tres mesos i que, de moment, va oli en un llum. El rentat de cara que ha fet Garrido a l'equip és màxim. El valencià ha sabut ressuscitar una plantilla tocada anímicament que veia com s'encaminava sense remei cap al pou. El canvi de dinàmica a nivell emocional ha anat acompanyat de resultats, que és del que es tracta en futbol. En els 14 partits que fa que Garrido dirigeix l'equip, l'Olot ha aconseguit 6 victòries, 6 empats i només ha encaixat dues derrotes (Elx i Santa Eulàlia). «No podem estar més a gust. Des del primer moment se'ns ha tractat fenomenal i l'afició està contenta de la dinàmica que portem. És un club seriós, ben estructurat i té tots els condicionants òptims per seguir treballant junts en l'objectiu prioritari de la salvació», afegia l'extècnic de l'Huracán i l'Eldenc, entre d'altres.

Garrido continua preparant el derbi de diumenge al Municipal de Llagostera (12:00), un partit clau per als dos equips. En cas de triomf local, els garrotxins es tornarien a acostar a baix, mentre que si guanya l'Olot, el Llagostera quedaria molt i molt tocat.