Queden nou jornades. Temps suficient perquè el Bordils se'n surti i sigui capaç de salvar la categoria, superant-se com ha fet temporada rere temporada. La situació no és idíl·lica; al contrari, és delicada. Però tampoc dramàtica. Seria fer-ne un gra massa l'encendre totes les alarmes. Una jornada enrere, es va estar a punt de doblegar el potent Barça B, una piconadora en atac que es va quedar en 22 gols al Blanc-i-Verd. La imatge va ser bona, encara que la derrota ha deixat els de Sergi Catarain en descens. Cal reaccionar i fer-ho aviat. La bona notícia és que hi ha un munt d'equips implicats. Els gironins són tercers per la cua amb 16 punts; els mateixos que el Covadonga, un lloc per sobre. Però és que el Lanzarote i el Palma del Rio en tenen 17; i 18 el Villa de Aranda i l'Alacant. Qualsevol badada pot ser letal, així que si el Bordils està atent, se salvarà. Ara, la mala notícia és que avui, a partir de dos quarts de set, a l'equip li toca encarar «un desplaçament més que complicat» a la pista del Conservars Alsur Los Dólmenes d'Antequera, «un dels millors equips de la categoria».

Ja no perquè ho digui Catarain, que de raó no li'n falta. Es perquè la classificació s'encarrega de corroborar-ho. Els malaguenys són segons a la taula, amb 30 punts i a només 3 del líder, l'Alcobendas. Venen, a més, d'un parell de victòries consecutives i a casa només han cedit un empat (contra el Nava). «Individualment no tenen grans estrelles, però col·lectivament és un dels millors de tota la Lliga. Per puntuar haurem d'estar molt i molt bé en defensa, com ho vam fer l'altre dia contra el Barça. També haurem d'intentar perdre poques pilotes i cometre pocs errors», diu Catarain. En definitiva, que al Bordils no li quedarà cap més remei que «rascar l'excel·lència» per intentar donar la campanada. Té coll avall el tècnic que no serà fàcil, però que tampoc és impossible. «Si sumem algun punt, ens servirà per donar-nos molta confiança de cara al tram final de temporada», afirma.

Tot i ocupar posicions de descens, és del parer que encara queda Lliga per davant i que, per tant, no hi ha res perdut. «Hem d'encarar aquestes nou últimes jornades amb tota la il·lusió del món i amb ganes; hem d'estar tranquils», diu. Sobretot, perquè està convençut que el Bordils «encara està ben viu a la classificació». Si el resultat d'avui no acompanya, caldrà mirar de reüll als rivals directes en la lluita per la permanència. L'Amenabar, un lloc per sota i amb 15 punts, visita la pista del cuer; Villa de Aranda (18) i Covadonga (16) s'enfronten entre ells; com el Palma del Rio (17) i l'Alacant (18). El Lanzarote (17), de la seva banda, rep el Cisne, vuitè classificat però immers en una mala ratxa de resultats.

Karl Bogo, Farrarons i Prat són baixa per lesió i Jairo per malaltia; mentre que Combis i Márquez no viatgen per motius laborals.