El ciclista català Marc Soler (Movistar) es va imposar ahir en la classificació general de la 76a edició de la París-Niça, en una última etapa que va guanyar un altre català, David de la Cruz (Sky).

Soler, de 24 anys, va guanyar la seva primera volta per etapes en una carrera de la WorldTour.

El ciclista de Movistar partia amb 37 segons de desavantatge respecte al mallot groc, Simon Yates (Mitchelton-Scott) i va atacar a falta de 40 quilòmetres amb De la Cruz i Omar Fraile (Astana).

Soler va fer tercer en la vuitena i última etapa de la carrera francesa. Una etapa començada i acabada a Niça de 110 quilòmetres, i on els segons de bonificació que va aconseguir el ciclista català en l'esprint intermedi i el fet de quedar tercer van ser clau per acabar imposant-se, per només quatre segons, en la classificació general.

Van acompanyar el barceloní en el podi Yates i Gorka Izagirre (Barahin-Merida).Si no canvia res en la planificació de la temporada de Marc Soler, aquest any competirà per primera vegada en el Tour de França.